„Noi am avut săptămânal întâlniri cu colegii de la UDMR, am stabilit asta după alegerile din 11 decembrie. În fiecare luni, liderii de grup PSD, ALDE, UDMR se întâlneau pentru că avem un acord de colaborare parlamentară”, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

„Azi am discutat despre situaţia politică actuală, era firesc să discutăm asta, este firesc, este dreptul majorităţii, este un drept constituţional, legitim de a-şi avea Guvernul în urma rezultatului alegerilor. Am înţeles că s-a spus la o televiziune că am vândut Transilvania. Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din ţară, am discutat foarte mult despre situaţia actuală şi, foarte important, ce putem face ca pe viitor astfel de situaţii, indiferent despre ce majoritate va fi vorba, să nu se mai întâmple în România. Am început să discutăm, nu este foarte simplu, să vedem ce e nevoie să modificăm pentru a nu se mai întâmpla aşa ceva în România”, a mai spus Dragnea. 

El a adăugat că încă nu s-a decis unde trebuie făcute aceste modificări, în legislaţie sau în Constituţie. 

Despre proiectele de lege iniţiate de UDMR care au intrat luni în dezbatere la comisiile parlamentare, Dragnea a spus că ele „nu au fost făcute azi-noapte sau azi dimineaţă, sunt legi ca multe altele care sunt în procedură parlamentară de o perioadă de timp iar acum le-a venit rândul”.

Dragnea a menționat că de o perioadă de timp o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au şi va fi liniştit în momentul în care lucrurile reintră în matca constituţională şi guvernarea reîncepe să funcţioneze.

Dragnea a menţionat, de asemenea, că fără voturile UDMR, PSD şi ALDE au „o majoritate confortabilă” pentru a trece moţiunea de cenzură.

Întrebat dacă este mai liniştit după discuţiile avute cu UDMR şi grupul minorităţilor, Dragnea a spus că este neliniştit.

 

„Sunt neliniştit pentru că de o perioadă de timp, de câteva zile, noi suntem într-o situaţie atipică în România, când o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au şi contestă legitimitatea unor partide care, în plenul lor, au hotărât ceva şi care tot se exprimă în fiecare zi prin grupurile parlamentare, prin organizaţiile din ţară şi sunt doi – trei care spun că acest lucru nu este important şi că ei nu trebuie să plece din Palatul Victoria. Asta mă îngrijorează foarte mult. O să fiu liniştit în momentul în care în România lucrurile intră în matca constituţională şi guvernarea reîncepe să funcţioneze”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului. 

AGERPRES