"Nu am vorbit asta în partid, ne-am întâlnit la Suceviţa, nu s-a discutat asta. Ba dimpotrivă, atunci am hotărât să ne vedem în alianţă şi să discutăm care este cea mai eficientă procedură şi atât. Nici vorbă de conflict pe subiectul ăsta.  Eu am vorbit cu domnul Tăriceanu, am vorbit şi astăzi, dumnealui a zis şi am înţeles – continuă cu demersul ăsta (n.r. – sesizarea la CCR).  Nu sunt constituţionalist. Dacă eram constituţionalist, o făceam eu", a declarat Dragnea la sediul central al PSD

El a negat că ar simţi o lipsă de asumare din partea Guvernului pe legile Justiţiei şi sesizarea la CCR în dosarul 'Belina'. 

Dragnea a respins şi existenţa unei tensiuni între coaliţie şi Guvern: "Nu. Chiar am vorbit cu domnul Tăriceanu astăzi, că au apărut zvonuri, 'conflict, tensiune maximă". În primul rând, ca să existe un conflict trebuie să fie cel puţin doi actori. Din partea mea sau din partea preşedintelui Senatului nu există niciun fel de tensiune sau conflict cu premierul sau cu cineva din Guvern. Ba dimpotrivă.  Şi eu ar trebui să mă văd mai des cu domnul Tăriceanu, dar programul a fost foarte strâns în ultima perioadă". 

Întrebat dacă s-a pus problema demisiei premierului Mihai Tudose, preşedintele PSD a spus: "Ca să fie aşa ceva, trebuie să vedem. Noi tot construim acum şi brodăm pe nişte zvonuri plecate de la un sondaj şi de la nişte comentarii pe marginea acelui sondaj". 

Întrebat dacă există în acest moment eventuale remanieri la nivelul Cabinetului, în condiţiile în care a afirmat că acesta este atributul premierului, Liviu Dragnea a arătat că aceasta este procedura constituţională şi legală. 

"Premierul, aşa cum s-a întâmplat când s-a format Guvernul, dacă are vreo propunere de remaniere, în mod firesc şi politic şi constituţional, vine cu propuneri în Comitetul Executiv Naţional. Cu argumente, normal. Partidul face în continuare evaluare", a mai spus el. 

"Haideţi să vedem dacă se întâmplă ceva, nu ştiu. Vorbim de ipoteze", a adăugat Dragnea, întrebat dacă a cerut premierul remanierea unor membri ai Cabinetului. 

Pe de altă parte, liderul PSD afirmă că nu este de acord cu afirmaţiile lui Varujan Vosganian conform cărora fiecare ou consumat din gospodărie văduveşte statul de 50 de bani: "Nu, cu asta nu sunt de acord, cu toate riscurile". "N-am văzut postarea domnului Vosganian şi trebuie să explice dumnealui. Eu îl ştiu un economist bun", a subliniat Dragnea. 

Întrebat dacă ar putea renunţa PSD la obligativitatea măsurii referitoare la TVA defalcat, respectiv să fie doar opţională din 2018, preşedintele PSD a răspuns: "Noi aşteptăm cu foarte mare interes poziţia Ministerului de Finanţe. Noi nu ne permitem să comentăm drafturi.  Să vedem dacă Ministerul Finanţelor îşi menţine varianta iniţială, vrea să vină cu o îmbunătăţire şi atunci discutăm pe ce avem, nu pe drafturi".

AGERPRES