Victor Ponta a transmis, sâmbătă dimineața, pe Facebook, că a primit un mail important din partea Vioricăi Dăncilă cu privire la ”Pactul pentru bunăstarea românilor”. Surprinzător este însă faptul că acest mail a fost trimis de ”Liviu Dragnea – Cabinet Președinte”. Liderul Pro România atașează și un print screen al dovezii.

”În calitatea mea de lider al ProRomania vreau să confirm că am primit din partea Doamnei Viorica Dancilă propunerea de a semna “Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor” . Deși mailul apare că fiind trimis de “Liviu Dragnea – Cabinet Președinte” – am luat foarte în serios propunerea pentru că subiectul este foarte serios.

Vreau să anunț faptul că voi propune colegilor mei să semnăm și susținem acest Pact Național , din următorele motive :

1. ProRomania a fost inițiat de câțiva oameni care, în anul 2012 , au făcut parte din Guvernul care a dat înapoi românilor pensiile și salariile tăiate în 2010 de Băsescu și PDL / este absolut normal să susținem în continuare și cu toată consecvența principiul păstrării veniturilor populației

2. Am semnat la, inițiativa Președintelui Klaus Iohannis, Acordul Politic Național pentru garantarea drumului european al României – pentru că principiile acelui Acord erau corecte și susținute constant de către ProRomania / suntem gata să semnăm și Pactul Național pentru garantarea salariilor și pensiilor românilor pentru că și acest principiu este corect și în linie cu politicile promovate de ProRomania / faptul că cei doi inițiatori au interese electorale legate de Alegerile Prezidențiale este secundar pentru noi ( și pentru majoritatea cetățenilor)! Noi oricum îl susținem pe Mircea Diaconu – și sunt convins că acesta este în favoarea păstrării veniturilor populației

3. Suntem perfect conștienți că salariile și pensiile românilor sunt într-un grav pericol de a nu fi plătite tocmai din cauza politicilor neprofesioniste și corupte promovate de Viorica Dancila, Liviu Dragnea și echipa lor / însă ProRomania consideră că oamenii și firmele românești nu trebuie să fie cei care plătesc prețul incompetenței și egoismului unor guvernanți trecători ( așa cum a fost și în 2010 cu Băsescu și PDL)!

4. Spre deosebire de celelalte partide ProRomania a venit deja cu o propunere alternativă la tăierea salariilor și pensiilor – restructurarea radicală a Administrației Publice ( reducerea numărului de județe, de unități admnistrativ teritoriale, de agenții naționale și structuri deconcentrate, a Parlamentului ( 200 deputați și 100 senatori) șamd – există soluții realiste și eficiente!

Pentru că suntem Pro România și ținem doar cu România!”, a scris Victor Ponta sâmbătă pe Facebook.