Liviu Dragnea are motive de supărare. Senatorii au decis ca un lider PSD să scape de urmărirea penală cerută de autorități. Este vorba de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Situația acestuia, a atras atenția liderul USR, Dan Barna, este similară cu cea în care s-a aflat Liviu Dragnea înainte de a intra la Rahova. Numai că fostul ministru a scăpat, în timp ce fostul șef al PSD s-a dus în spatele gratiilor.

Dan Barbna a atras atenția că PSD l-a salvat pe Florian Bodog de începerea urmăririi penale în cazul lui, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a intrat la închisoare pentru comiterea unei fapte asemănătoare.

„Este revoltător să vezi cum PSD și sateliții își salvează politicienii care abuzează de funcții de răspunderea pentru faptele lor și legitimează un comportament de feudal politic. Dacă ești ministru sau șef de Consiliu Județean cum a fost Dragnea nu poți să-ți angajezi protejata din facultate au oamenii de la partid pe bani publici. România nu se poate schimba decât dacă politicienii vor face o altfel de politică, iar de la vechea clasă politică nu mai avem nicio așteptare. Este evident că nu învață nimic din moment ce l-au salvat pe Bodog după ce Dragnea a intrat în închisoare după o faptă asemănătoare, care a revoltat o țară întreagă. Pentru a schimba politica este nevoie de toți oamenii cinstiți care încă ezită să facă pasul. Majoritatea toxică trăiește în Senatul României și își apără penalii!”, a susținut Barna, pe pagina sa de socializare.

El a menționat că cei de la PSD au găsit în dosarul fostului ministru al Sănătății colegi care ar fi complici, de aceea Florian Bodog a scăpat de urmărirea DNA.

„PSD a găsit în foștii tovarăși de drum complici în blocarea unui dosar tip Dragnea cu angajări fictive la Ministerul Sănătății. Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog a fost scăpat de urmărirea penală cerută de DNA pentru că și-a angajat consilieră o doamnă care nu a trecut nicio zi pe la muncă, dar fostul ministru i-a semnat foile de prezență. Bodog a recunoscut public a lucrat cu ea pe Whatsapp și vorbind la telefon, știa foarte bine care e situația când i-a confirmat prezența.”, a explicat Barna.

„Nu mai ezitați, politica nu trebuie lăsată pe mâna hoților și incompetenților care-și apără reciproc spatele, sfidându-ne! Veniți alături de USR și PLUS să construim împreună o țară în care statul își respectă cetățenii.”, a conchis liderul USR.

Senatorul PSD, Florian Bodog, s-a apărat susținând că este un om politic integru şi că niciodată nu a săvârşit o faptă de corupţie sau ilegală şi le-a cerut colegilor să voteze cum le dictează conştiinţa cu privire la solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul său, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului la Ministerul Sănătăţii.