Viorica Dăncilă face tot ce-i stă în putere să se rupă de trecutul nu foarte îndepărtat reprezentat în PSD de Liviu Dragnea. De câte ori poate chiar, evită întrebările dificile și încearcă să nu aducă în discuție numele celui care i-a fost șef.

Cu siguranță strategia abordată este strâns legată de apropierea alegerilor prezidențiale, când PSD trebuie să se prezinte ca o alternativă viabilă la actuala opoziție. Ori, Dăncilă știe că alăturarea numelui lui Dragnea de PSD și de cel al ei nu are cum să dea rezultate pozitive.

Vineri însă, Dăncilă nu a mai avut cum să fenteze acest subiect. Întrebată de presa din Iași de greșelile din vremea lui Dragnea, Dăncilă a dat de înțeles că se dezice de el.

„Eu nu vreau să mă raportez la trecut pentru mine este important prezentul. Pentru mine important este să mă concentrez pe prezent. Am foarte multe proiecte și nu vreau să îmi folosesc timpul gândindu-mă la trecut”,a declarat Dăncilă când a fost întrebată de greșelile din perioada în care Dragnea era marele șef al PSD.