De ziua Femeii, pe 8 martie, Rovana Plumb și Viorica Dăncilă păreau extrem de apropiate. Dovadă au stat chiar pozele postate atunci pe contul de socializare chiar de către Rovana Plumb, pentru care ocuparea unui post de comisar european era doar o chestiune de timp.

Astăzi, de ziua Eroilor, la câteva luni distantă, lucrurile stau exact pe dos. Potrivit unor informații oferite de jurnaliștii de la Adevărul, Viorica Dăncilă ar fi negociat intens postul de comisar european. Sursele citate au susținut că Rovana Plumb a rămas total pe dinafară.

Decizia premierului era cât se poate de previzibilă ținând cont de toate mutările făcute în partid după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Cum Dăncilă i-a eliminat rapid pe toți oamenii apropiați acestuia, era doar o chestiune de timp până când ar fi urmat să se concentreze și asupra Rovanei Plumb. Și asta pentru că, proaspătul europarlamentar primise asigurări publice de la Dragnea, chiar în timpul unui miting, că va ocupa funcția de comisar european.

Potrivit sursei citate, dezamăgire mare s-ar fi produs și în sufletul lui Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu. Acesta ar fi vrut și el postul de comisar însă relațiile foarte strânse avute cu Dragnea până la momentul Rahova i-au spulberat orice șansă.

Sursa amintită a susținut că Dăncilă ar fi purtat discuții cu liderii europeni pentru ca România să aibă funcţia de comisar european pentru Transporturi. Favorit pentru nominalizare ar fi Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, susţin surse politice.

Alte variante luate în calcul de Guvern sunt Politica Regională şi Agenda Digitală, iar candidații ar putea fi Mircea Geoană şi Victor Negrescu.

În acest moment, Corina Crețu este comisar european pentru Dezvoltarea Regională. Cum aceasta a ajuns europarlamentar pe listele lui Victor Ponta, ea trebuie să renunțe la poziția de comisar.