CNCD a constat că unele din afirmațiile făcute de Liviu Dragnea în timpul unui miting organizat în urmă cu doi ani de PSD constituie fapte de discriminare. Aflat atunci la conducerea PSD, liderul social-democraților i-a făcut „șobolani” pe protestatari.

CNCD a decis sancțiunea avertismentului contavențional în acest caz.

„Afirmațiile domnului Liviu Nicolae Dragnea referitoare la protestatari antiguvernamentali („unelte jalnice ale acestor securiști”, „curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani”, „erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări”), reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată într-un comunicat de miercuri al CNCD.

În urmă cu doi, mai excat în iunie 2018, Liviu Dragnea care pe atunci era șef la PSD a fost extrem de deranjat de întrebările protestatarilor #rezist. El i-a catalogat pe cei care i-au cerut socoteală după mitingul PSD drept „șobolani”.

„Aseară, am plecat de la scenă la mașină. (…) Erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări. Cu mine mai erau vreo 30-40 de oameni participanți la miting, încărcați cu adrenalină, puteau fi nervoși”, a declarat Dragnea, la Antena 3, precizând însă că situația nu a degenerat.

Șeful PSD a susținut că nu i-a fost teamă de provocări, pentru că știa că protestatarii se organizează, dar știa că sunt puțini.