Potrivit unor surse, și-a anunțat demisia din minister și secretarul de stat Cristian-Gabriel Winzer, considerat mâna dreaptă a lui Negrescu, și cunoscut pentru legăturile sale apropiate cu Liviu Dragnea, informează Știripesurse.ro. 

La ministerul pentru Afaceri Europene, Winzer coordonează activitatea Biroului Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Biroului Brexit, Serviciului Organizare și Managementul Sistemului Național de Afaceri Europene și Direcţiei Strategia Europa 2020.

Tânărul Winzer este un personaj controversat. A fost implicat în nenumărate scandaluri, iar ascensiunea sa în Guvern i-a pus pe mulţi pe gânduri.

Avocatul Cristian Winzer, unul din tinerii lupi Social Democrați și apropiat al lui Dragnea, a fost numit secretar de Stat în Ministerul de Externe în mandatul de premier al lui Mihai Tudose. Pentru a-l aduce în MAE, prim-ministrul a concediat un expert în relaţii internaţionale ales de către guvernul Grindeanu. În această numire nu a contat experienţa care lipseşte cu desăvârşire, ci relaţia strânsă pe care o are cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Avocatul a fost parte a Tineretului Social Democrat, iar pe Facebook publica, la un moment dat, mesaje de susţinere pentru formaţiunea lui Liviu Dragnea, precum şi poze cu lideri ai partidului. De asemenea, în trecut, acesta s-a manifestat pe reţelele sociale drept un adversar al DNA și un admirator al fostului premier Adrian Năstase.