Acesta nu mai are voie să meargă în SUA. Anunțul este oficial și a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo. Afectați sunt și copiii săi. Niciunul nu mai poate merge în Statele Unite din cauza actelor de corupție comise de tatăl lor.

Așadar, Departamentul de Stat al SUA a declarat că prin această măsură statul american se implică în lupta împotriva corupției și sprijină statul de drept în România.

Din cauza „faptelor semnificative de corupție”, Liviu Nicolae Dragnea „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”, a afirmat, astăzi, purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american.

Această decizie a fost luată în urma „informațiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privința oficialilor guvernelor străine că sunt implicați în fapte de corupție”.

Dragnea a fost desemnat persona non grata pe teritoriul american.

”Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupției și în sprijinirea statului de drept în România”, se arată în comunicatul oficial al biroului purtătorului de cuvânt al secretarului de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo.

Afectați sunt și Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea. Fiica lui Dragnea locuia de ceva timp în SUA împreună cu iubitul său, artistul Alex Mataev.