Întrebat dacă urmează o discuţie bărbătească, aşa cum a declarat premierul Tudose, Liviu Dragnea a menţionat “la partid se fac discuţii politice, nu bărbăteşti”, confirmând că a convocat şedinţa Comitetului Naţional Executiv al PSD pentru joi după-amiază, iar anterior va avea loc, de la ora 16.00 şi o şedinţă a Coaliţiei PSD-ALDE, transmite Mediafax.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, înainte de şedinţa de la sediul PSD, că nu are nicio problemă cu Mihai Tudose, asta după ce premierul a spus că relaţia dintre ei nu este ”într-un moment fericit”.
“Din partea mea nu există tensiune, sunt relaxat. (…) Sper să nu ajungem acolo (n.r.: la o criză guvernamentală). De remanieri se poate discuta dacă sunt argumente”, susţine liderul PSD.

Întrebat dacă se poate lua în calcul o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Tudose, Dragnea a negat categoric: “Nici vorbă. (…) Toată lumea vrea ca programul de guvernare să fie pus în practică”.

Biroul Politic al PSD a decis la finalul lunii septembrie “susţinerea totală” a vicepremierului Sevil Shhaideh şi a ministrului delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, după începerea anchetei în dosarul Belina. Cele două nume sunt însă vehiculate acum pe surse ca fiind pe lista de miniştri remaniabili.

Chestionat cu privire la decizia luată anterior şi ce se poate schimba, liderul PSD a declarat că numai decizia unui for statutar din partid poate schimba acea decizie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că a fost convocat Comitetul Executiv Naţional al partidului pentru joi, la ora 17,00. 

De asemenea, joi, de la ora 16,00, este programată şi o şedinţă a coaliţiei de guvernare. 

“Am vorbit şi cu domnul preşedinte Tăriceanu – joi, la patru, o să facem o coaliţie”, a precizat Dragnea, marţi, subliniind că, “fiind vorba de intenţii de remaniere, acestea sunt structurile statutare unde se discută, în partid”.