„Nu am văzut nicio probă, nicio dovadă care să însoţească aceste afirmaţii şi domnul Dragnea e obişnuit să arunce câte o petardă fără să aducă nicio dovadă, doar acea privire fixă în camerele de luat vederi, fără să aibă nicio clipire atunci când minte, să continue să manipuleze fără să dovedească acest lucru. Eu cred că cel care ar trebui să fie luat la întrebări pentru astfel de afirmaţii ar trebui să fie domnul Dragnea. Să fie luat la întrebări de procurori sau de alte instituţii abilitate care să ceară să dovedească ceea ce spune pentru că e a nu ştiu câta oară într-un an şi jumătate când domnul Dragnea aruncă acuzaţii în stânga şi în dreapta fără să dovedească ceva. Şi are grijă să spună «nu ştiu, eu am auzit, mi-au spus alţii», dar haideţi să vedem, haideţi să cercetăm. Dar de ce nu vine domnul Dragnea cu dovezile respective? De ce trebuie să vină la televizor să bage spaima în români fără să aducă nicio dovadă?”, a afirmat Dacian Cioloş, citat de news.ro.

Fostul prim-ministru a spus că, în opinia sa, afirmaţiile privind finanţarea din afara ţării a protestelor antiguvernamentale reprezintă doar „un element în plus al acestei diversiuni pe care domnul Dragnea încearcă să o întreţină, că dânsul e atacat, că toţi liderii PSD sunt atacaţi, că România e aproape în prag de război civil, pentru ca PSD-ul să continue să atace justiţia şi să-şi protejeze propriii oameni care se simt cu musca pe căciulă”.

PSD solicită instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. PSD spune că cetăţenii României au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, iar astfel de lucruri nu pot rămâne neinvestigate.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.


Te-ar putea interesa și: