„Au fost mulţi membri PSD, alţii din conducere, alţii pe lângă, cărora li se inoculase ideea ‘nu se acceptă un PSD mai mare de 20%, pentru că este un partid prea puternic, ţara devine prea stabilă şi nu este agreată această situaţie’. Şi asta n-o scot din cărţi, mulţi colegi o ştiu. Şi Vali Zgonea regretă că s-a lăsat păcălit. S-a încercat atunci să fie făcut instrument de către unii, eu am înţeles că a înţeles. E dureros pentru el că a înţeles cu costuri, dar eu sper să îi fie bine lui Vali, pentru că am senzaţia că se doreşte să fie pedepsit pentru că n-a reuşit planul atunci. Deci miza este PSD-ul. Când nu poţi să baţi PSD-ul cu arme politice, constituţionale, legale – şi este foarte greu de bătut, pentru că s-a consolidat un eşantion mare de populaţie -, îţi rămâne doar un singur lucru, şi anume să-l distrugi. Cum să-l distrugi? Eliminând liderul, atacând liderul, cu instrumente judiciare şi cu instrumente şi acţiuni de poliţie politică vizibile”, a afirmat Dragnea la România TV.

El susţine că „nu sunt comploturi în PSD”, pentru că membrii de partid au înţeles din 2016 că arma principală este liantul, unitatea partidului.

„În schimb sunt oameni care de-a lungul anilor au practicat tot felul de manipulări şi încearcă şi acum să se reeşapeze”, a adăugat Dragnea referindu-se la Viorel Hrebenciuc.

Liderul PSD nu crede că Adrian Ţuţuianu a fost parte a unei conspiraţii, ci „a făcut o greşeală foarte mare, lăsându-se păcălit probabil sau fiind neglijent, lăsând să iasă un comunicat de presă care putea să arunce în aer guvernarea”.

„Putea să producă o stare de instabilitate în armată şi nu numai, în întreaga societate, şi o temere foarte mare că statul român nu mai are bani să-şi plătească ofiţerii, subofiţerii şi toţi lucrătorii din armată. În minutul în care a ieşit comunicatul, Adrian Ţuţuianu avea nişte întâlniri oficiale”, a explicat Dragnea.

Preşedintele Camerei a acuzat existenţa „multor practici similare anilor ’50”, deşi, spune el, nu a trăit în acei ani. „Noi tot vorbim despre sistem. Sistemul în sine, în teorie, nu este un lucru rău. (…) Noi de fapt ne referim la un grup de oameni care conduc nişte instituţii din sistemul public şi care le conduc prin metode care ţin de un regim de poliţie politică. (…) Este o obsesie, nu este niciun dubiu (n.r. – a lichidării lui). Ştiu multe cazuri de oameni care au fost chemaţi, cu care nu am vorbit în viaţa mea, şi care îmi trimiteau prin cunoştinţe comune că, fiind citaţi ca martori sau suspecţi din diverse cazuri, invariabil erau întrebaţi ‘spune şi despre Dragnea ceva’ „, a susţinut liderul PSD.