Traian Băsescu a făcut o serie de declarații care, dacă se adeveresc, nu vor fi pe placul lui Liviu Dragnea. Fostul șef al statului este de părere că imediat după ce vor avea loc alegerile europarlamentare, raportul de forțe în Parlament va suferi o schimbare dramatică. El este de părere că nici Victor Ponta nu este într-o situație tocmai comodă, el având de luptat pentru a putea trece pragul electoral. În ceea ce-i privește pe social-democrați, aceștia nu au făcut alianțe electorale care să le fie tocmai în avantaj.
”Eu cred că Pro România va avea mari probleme de prag. PMP-ul nu va avea probleme. Eu mi-am asumat și riscurile acestei campaniei, dar pe listele la europarlamentare am pus toți parlamentarii și toți șefii de filiale. La final, va fi o asumare a fiecăruia pentru că toți au fost pe liste.

Vezi și Anunţ surpriză după nunta Olguţei Vasilescu şi a lui Manda: Nu mai au voie să conducă România

Alianțe nu sunt, în afară de asta dintre Barna și Cioloș. A venit Pavelescu și a făcut alianță cu PSD. Orice aș fi putut să cred, dar nu să văd vreodată țărăniștii în alianță cu partidul lui Iliescu. N-are de câștigat nimic PSD-ul pentru că țărăniștii adevărați nu se vor duce să promoveze PSD-ul. Nu pot vedea un țărănist să se ducă din ușă în ușă să promoveze minciunile PSD. Nu-l pot vedea pe țărănistul ăla, urmașul lui Coposu, cum se duce el la oameni să le spună că s-a aliat cu PSD-ul.
Sunt alegeri care vor schimba raportul de forțe între partide. Orice procent sub 46% este grav, dar dacă vor lua sub 30% va fi vai de capul lui Dragnea. Dacă PNL+PMP vor obține cumulat peste PSD vor avea o problemă foarte gravă, pentru că și-ar pierde legitimitatea: cum vor mai spune ei că așa i-a mandatat electoratul.”, a susținut Traian Băsescu, la România TV.