Liderul PSD, Liviu Dragnea, este nemulțumit de actuala conducere a CCR. Mai exact, de actualul președinte al Curții, Valer Dorneanu. În vârstă de 74 de ani, Dorneanu a stârnit furia lui Dragnea pe motiv că nu se impune mai puternic. Liderul social-democraților ar fi nemulțumit de soluțiile date de CCR în câteva dosare – cheie judecate. În consecință, la alegerile din luna iunie, președintele PSD vrea să-l schimbe pe actualul șef al Curții Constituționale, Valer Dorneanu. Potrivit unor surse din PSD, citate de G4Media.ro, una dintre soluțiile de înlocuitor vehiculate ar fi judecătorul Marian Enache. Rămâne însă de văzut dacă dorința lui Dragnea va coincide și cu cea a lui Marian Enache, despre care se spune că nu își dorește să candideze în iunie la președinția CCR. Marian Enache este judecător la Curtea Constituțională a României din 2016 și anterior a fost deputat și membru în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților. 

Un obstacol major îl constituie însă și Valer Dorneanu. Se pare că acesta nu ar dori să renunțe cu una, cu două la șefia CCR, ci dimpotrivă. Dorneanu țintește un al doilea mandat de președinte al Curții Constituționale.

Valer Dorneanu a fost deputat PSD. El este judecător al Curții Constituționale din 2013, fiind propus de Camera Deputaților, iar în 2016 a câștigat alegerile interne pentru postul de președinte. Suma pe care el o câștigă de la Curtea Constituțională este colosală. Potrivit declarației sale de avere, depusă pe site-ul CCR, Valer Dorneanu a obținut în 2017 305.314 lei ca indemnizație de președinte al CCR, urmând ca în curând să mai primească încă o pensie, cea de judecător al Curții.