Prezent la Botoșani, Liviu Dragnea a vorbit despre informația momentului, pensia lui Augustin Lazăr. Liderul PSD susține că este mâhnit că procurorul a ieșit la pensie.

Astăzi, Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr. Mandatul acestuia expiră pe data de 27 aprilie.

Atacul lui Dragnea!

„Sunt puțin mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie și trebuie să mă înțelegeți. Are o pensie uriașă, o și merită”, a spus Liviu Dragnea.

”Nu sunt comentator! Ce să comentez eu pensionarea lui Lazăr?! Pot să îmi spun un punct de vedere. Atât de îngrozit a fost Iohannis să nu cumva să fie nevoit să-l revoce, încât a aşteptat, şi l-a convins, probabil, să iasă la pensie. A ieşit la pensie Lazăr, un anticomunist convins şi care nu a avut niciun fel de colaborare cu torţionarii comunişti.”, a declarat Liviu Dragnea.

„Klaus #Iohannis cumpără tăcerea lui Lazăr cu o pensie grasă! #România lucrului bine făcut!”, a scris și Tăriceanu joi pe Twitter.

Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins-o. În urma acestei respingeri, procurorul a trimis cerere de pensionare la CSM.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale..

Lazăr a ieșit la pensie în urma unui scandal pornit de la trecutul său din perioada comunistă când, s-a afirmat, ar fi acționat împotriva unor deținuți politici. Pensia sa este de aproximativ 7.000 de euro pe lună.