Frigul și zăpada par să fi părăsit peisajul de iarnă. Sunt așteptate până la 20°C în weekendul de Crăciun

Frigul și presiunea crescută par să fi părăsit Franța, lăsând în urmă temperaturi blânde. Creșterea temperaturilor a fost spectaculoasă, unele temperaturi crescând cu până la 20°C în ultimele 24 de ore.

Cu o medie de 12°C în nord și de 15-16°C în sud, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal peste tot în Franța, conform informațiilor transmise de tf1info.fr

Valorile vor fi cele mai ridicate în jumătatea sudică a țării

În mod surprinzător, în jumătatea sudică a țării, valorile vor fi cele mai ridicate, cu posibile maxime de 20°C în Țara Bascilor, în timp ce normalul pentru această perioadă a anului este de 12°C.

În zonele de nord, temperaturile vor fi mai scăzute, așteptându-se totuși între 11 și 14°C.

Nici temperaturile minime din zori nu vor fi mai prejos, adesea înregistrându-se în jur de 10°C și până la 13-14°C pe coasta mediteraneană pe 24 decembrie.

Va ploua de pe coasta oceanică până la granițele estice

A doua zi se așteaptă să fie ușor mai răcoroasă, cu aproximativ 8-10°C în regiunile vestice și între 5 și 7°C în est. Nu există risc de îngheț în zonele de câmpie și de deal, ceea ce nu ajută afacerile stațiunilor de sporturi de iarnă în această perioadă de vacanță.

De asemenea, va ploua de pe coasta oceanică până la granițele estice. Cerul va fi noros și sunt posibile averse.

Doar zona mediteraneană va rămâne uscată, beneficiind chiar de un cer senin datorită vântului Mistral care va sufla cu putere.

Precipitațiile se vor diminua progresiv în noaptea de Revelion

Pentru noaptea de Revelion, precipitațiile se vor diminua progresiv și vor rămâne doar spre centru-vest, scrie sursa menționată.

În restul teritoriului, vremea va fi în general uscată. Pentru ziua de Crăciun, regiunile sudice se vor bucura de înnorări slabe sau variabile, cu perioade însorite, în timp ce jumătatea nordică va fi mai noroasă, cu posibile ploi.

În zonele din lungul Canalului Mânecii sunt prognozate ploi și vânt în noaptea dintre ani, conform informațiilor transmise de sursa menționată.