Laura Codruța Kovesi ar fi încălcat legea. Acest lucru a fost susținut de jurnaliștii de la Antena 3 care au prezentat, miercuri seară, la emisiunea „Sinteza zilei”, o nouă dovadă care arată că fosta șefă a DNA a încălcat legea.
„În 2014 a fost inventată secția de investigare a magistraților, a fost realizată doar de Laura Codruța Kovesi. După ce invocă anumite hotărâri de Guvern, Kovesi emite prezentul ordin:

„ Art. 1 – Se aprobă structura direcției naționale Anticorupție prevăzută în Anexa care face parte integranta din prezentul ordin

Art. 2 – Prezentul ordin intră în vigoare la data de 3 martie 2014

-La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul numărul 79/2011 cu modificările și completările ulterioare.

Art. 3 – Compartimentul de resurse umane, perfecționare profesională și documentare, va duce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin”.

În Anexa integranta din prezentul ordin care se aproba făcea parte și această secție de magistrați”, a explicat Ana-Maria Bujor la Antena 3.

„Oamenii din DNA trebuiau să ia acest ordin ca atare, să formeze secția ceea ce au și făcut de altfel. Secția era prevăzută cu un procuror șef de secție, cu un adjunct și cu judiciarist. Ceea ce este absolut șocant aș putea să spun este că nu a existat nicio notă de fundamentare pentru această secție, nu a existat niciun studiu absolut nimic Ea a fost făcută pe șest! Consiliul Superior al Magistraturii nu a știut de această secție sau cel puțin s-a făcut că nu știe”, susține Ana-Maria Bujor.