Volumul vânzărilor este de trei ori peste nivelul înregistrat în perioada de vârf a pieţei imobiliare, când s-au înstrăinat doar 18 locuinţe. Motivul stă, bineînţeles, în preţurile de vânzare abordate în acea perioadă care depăşeau 200.000 de euro. Potrivit Euroinsol, care administrează proiectul, cele 43 de contracte de închiriere generează lunar venituri de 27.000 de euro.

„Ritmul foarte bun de contractare ne face să privim cu optimism spre anul care tocmai a început pentru care ne-am planificat o valoare a vânzărilor de minim 6 milioane euro”, a declarat Andreea Comşa, manager Premier Estate, agentul exclusiv de vânzări al administratorului judiciar.

În prezent, apartamentele cu trei camere, o suprafaţă utilă de 115 mp şi terasă de 15 mp, cu două băi mobilate şi accesorizate şi bucătărie mobilată, pot fi achiziţionate la preţuri pornind de la 135.000 de euro. Cele de trei camere la mansardă, totalizând o suprafaţă utilă de 84 de mp şi 42 mp terasă, pornesc, la vânzare, de la 109.000 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu patru camere, care au suprafeţe vitrate ample, suprafaţa utilă de 122 mp şi o terasă de 15 m, preţurile de achiziţie pornesc de la 149.000 de euro. Toate apartamentele situate la parter au la dispoziţie o grădină privată de aproximativ 30 de mp, în folosinţă exclusivă.

Ibiza Sol a intrat în insolvenţă cu datorii de 204 mil. lei (45,3 mil. euro) din care 160 mil. lei (35,5 mil. euro) către Alpha Bank România şi Raiffeisen Bank, în părţi aproape egale. Conform planului de reorganizare acceptat de creditori, proiectul fie va fi vândut unui investitor, fie valorificat „bucată cu bucată“ pentru 33,3 mil. euro, cu 12 mil. euro sub nivelul datoriilor societăţii.

Ibiza Sol este format din 14 clădiri de câte trei etaje. Din cele 304 apartamente de trei şi patru camere, în prezent mai sunt disponibile la vânzare 201 unităţi locative. Toate apartamentele cu patru camere de la parter au fost vândute. Complexul a fost finalizat în 2008 de către dezvoltatorul spaniol Ibiza Group cu o investiţie totală de 60 de milioane de euro. După intrarea în insolvenţă, complexul a fost preluat în  administrare de Euro Insol, firmă care mai gestionează şi proiectele Silver Mountain, Asmita Gardens, Green City, Citadella Titan şi Verdi Park.

Te-ar putea interesa și: