Xerox DocuMate 4799 are un grad superior de siguranţă și funcţii avansate, necesare în mediile de producție. Acesta încorporează trei sisteme avansate de senzori de detectare a erorilor de alimentare, de detectare a documentelor capsate şi de control inteligent al alimentării. DocuMate 4799 sortează şi stivuiește documentele de dimensiuni diferite pe tava de alimentare și le procesează la viteze de scanare de până la 100 de pagini pe minut.
Xerox DocuMate 4790 este un scaner capabil să administreze atât comenzile de volum mare, cât şi un număr mare de comenzi de volum mic, dispunând de o capacitate de până la 10.000 coli pe zi și o viteză de până la 90 de pagini pe minut. Are la bază tehnologia de scanare Visioneer OneTouch, concepută pentru simplificarea operaţiunilor și a fluxului de lucru. Modelul vine echipat cu un ecran color tip LCD ușor de citit, cu funcții de sortare, procesare și atribuire a destinației documentului scanat.
Xerox DocuMate 4799 și DocuMate 4790 asigură o calitate superioară documentelor scanate alb-negru și color. Ambele modele suportă sistemul sRGB prin driver-ul TWAIN, ceea ce le face compatibile cu imprimanta digitală de volum mare Xerox iGen.
Scanerele includ software-ul Visioneer OneTouch, tehnologia Kofax VRS, driverele TWAIN, EMC Captiva ISIS şi WIA, Nuance OmniPage Pro şi Kofax VRS Professional AIPE-EBC.