Aeroportul Internaţional „Aurel Vlaicu” a avut în anul care tocmai s-a încheiat, un trafic cu 13% mai mare decât în 2008, de două milioane de pasageri. Vârful de trafic a fost înregistrat în august- luna concediilor, când, din aeroportul Băneasa au fost transportaţi 216.099 de călători.

În luna decembrie, perioadă în care mulţi turişti pleacă în vacanţă şi când românii care lucrează în străinătate vin în vizită, numărul pasagerilor înregistraţi pe Aeroportul Băneasa a fost  estimat la 181.248 pasageri.

Numărul total de pasageri înregistraţi pe Aeroportul Băneasa este cu 13% mai ridicat decât în anul 2008. Gheorghe Mihalcea, directorul aerogării, a explicat, pentru capital.ro, că „deşi este criză, românii nu au renunţat la călătorii, ci s-au orientat mai degrabă spre cursele low-cost, motiv pentru care traficul a crescut pe aeroportul din Băneasa”. Spre comparaţie, Mihalcea a dat ca exemplu Aeroportul Otopeni, unde traficul de pasageri a scăzut în acest an.  

Directorul Aeroportului Băneasa nu se aşteaptă ca în luna aceasta traficul să scadă sub nivelul înregistrat în ianuarie 2008, ba din contră, prognozează o uşoară creştere.

Profit de 35 de milioane de lei din taxe şi chirii

Aeroportul Internaţional „Aurel Vlaicu”, a raportat un profit de 34,86 de milioane de lei în primele zece luni ale anului trecut, cifra de afaceri realizată în perioada menţionată fiind de 76,24 milioane de lei. Aerogara a obţinut 80% din venituri din taxele pe care le percepe companiilor aeriene, iar diferenţa provine din închirierea de spaţii.

Aeroportul Băneasa este controlat în proporţie de 80% de Ministerul Transporturilor şi de 20% de Fondul Proprietatea.