"Avem un mare concern internaţional ce va veni în România şi va deschide 3.000 de locuri de muncă. De asemenea, avem un al doilea mare concern internaţional care va veni de peste Ocean şi va crea alte 1.500 de locuri de muncă. Nu vă pot oferi detalii suplimentare, deocamdată, pe acest subiect. Ce pot să vă spun este că vom stimula acest sector pentru a aloca fonduri pentru proiecte extrem de importante în formarea profesională", a spus Cotovelea.
Acesta a adăugat că decizia unuia dintre aceste concerne internaţionale este de a-şi stabili un centru de operaţiuni pentru realizarea şi integrarea unor soluţii hardware şi software.
"Primul concern internaţional nu este din Europa. Acesta se află între primele cinci pe piaţa mondială de IT. Dorinţa lor este de a veni în România, de a-şi stabili centrul de operaţiuni şi de a-şi derula o gamă de servicii de aici. Aşteptăm şi noi să-şi ia toate măsurile necesare şi să-şi stabilească planul investiţional şi, de asemenea, să facă public acest lucru. Noi nu putem decât să sprijinim moral pentru că, din păcate, nu putem altfel. Dânşii sunt prea mari pentru ne cere sprijin financiar. Va fi vorba despre un centru de cercetare, de realizare a unor produse de soft, în care se vor integra diferite soluţii de hardware şi software. Ceea ce este important este că aceştia au fost extrem de încântaţi de politica Guvernului referitoare la taxare şi impozitare, dar şi de calitatea forţei de muncă pe care o găsesc aici", a explicat ministrul Comunicaţiilor, potrivit Agerpres.