Singapore Airlines şi Cathay Pacific Airways vor trebui să plătească 9,6 milioane de euro şi, respectiv, 9 milioane de euro pentru că s-au înţeles cu privire la preţurile serviciului de transport cargo şi suprataxe, potrivit site-ului ziarului The Australian.

Sancţiunea a fost impusă după ce Singapore Airlines Cargo a admis că a încercat o înţelegere ilegală asupra preţului serviciului de transport cargo pentru exporturile de carne destinate Statelor Unite ale Americii şi trupelor australiene desfăşurate în Orientul Mijlociu în 2003.

Cathay i-a propus în 2004 companiei aeriene Qantas să mărească preţurile noilor servicii de transport cargo cu 25 la sută. Dacă ar fi avut succes, tariful majorat al Qantas pentru un avion de tip cargo ar fi urcat la peste 48.491 euro pe săptămână, potrivit Comisiei australiene pentru concurenţă şi consum.

Această comisie a depus plângere împotriva celor două companii aeriene ca parte a unui proces împotriva mai multor companii, pentru fixare de preţuri.

Cu această sancţiune, totalul amenzilor împotriva companiilor aeriene pentru problema în cauză a depăşit 73 milioane de euro.
Sursa: Agerpres