'Companiile mici sau mari cu capital român sau străin, fără discriminare, sunt supravegheate de ANAF. O mare mare parte din contribuabili, majoritatea covârşitoare a contribuabililor din România vor să îşi plătească taxele corect şi la timp, noi pe această categorie vrem să insistăm şi să îi ajutăm, în sensul în care vrem să fim un partener al lor şi să facem taxele să poată fi plătite cât mai uşor, să fie cât mai clare, suportabile, în limite legale. Partea cealaltă de contribuabili care nu înţeleg însă să dea bonuri fiscale sau nu înţeleg însă să îşi ajusteze cheltuielile în funcţie de legile din România, atunci îi sancţionăm… Absolut toate companiile din România se află într-un program de asistenţă, de ajutor, de dialog şi, în acelaşi timp, toate companiile se află într-un program de supraveghere şi acolo unde observăm deviaţii de la un comportament fiscal normal intervenim ca şi în cazul companiei farmaceutice unde am constatat o evaziune fiscală de zece milioane de euro, noi am observat nişte fapte fiscale şi le-am consemnat, nu ştiu despre ce fel de medicamente este vorba', a declarat Dragoş Doroş, la finalul demonstraţiei practice a câinilor special instruiţi pentru depistarea numerarului ilicit. 

El a subliniat, în context, faptul că echipele canine care vor fi reoperaţionalizate de către Autoritatea Vamală în vederea depistării de ţigarete, bani numerar sau droguri sunt conduse de 'oameni foarte dedicaţi care fac această activitate cu mult mai mult suflet decât resurse", iar "rezultatele activităţilor lor sunt foarte importante". "Vreau să accentuez că fiscul se orientează în combaterea evaziunii fiscale şi a controalelor fiscale pe absolut toate ariile, azi suntem aici la Giurgiu cu căţeii ăştia minunaţi şi cu oamenii care sunt instructorii lor şi găsesc contrabandă de ţigări, de droguri, de substanţe interzise", a mai spus preşedintele ANAF. 

La demonstraţia echipelor canine mobile ale Autorităţii Vamale de la Giurgiu au mai participat coordonatorul Autorităţii Vamale, Dorel Fronea şi directorul Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova & Bulgaria, Gilda Lazăr. AGERPRES