Dorin Cocoș, adevărul despre rețeaua generalilor Coldea-Dumbravă-Cocoru

După mulți ani de tăcere, Dorin Cocoș a spus adevărul despre funcționarea rețelei „statului paralel”, oferind detalii despre rolurile unor figuri cheie precum Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Dumitru Cocoru.

El a expus modul de operare al rețelei formată din generali influenți.

Potrivit lui, acești generali ar fi fost „la butoane” când se realizau „combinații și aranjamente” în diverse domenii ale statului român, de la justiție până la politică.

Florian Coldea, SRI
Florian Coldea (SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea)
Dumitru Dumbravă
Dumitru Dumbravă (captură de ecran YouTube)
Dumitru Cocoru
Dumitru Cocoru (SURSA FOTO: www.sri.ro)

„Eu poate am meritat ce mi s-a întâmplat, dar fiul meu și Elena (n.r.: Udrea) nu au meritat. Eu am meritat pentru că am avut încredere în ei. Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul. L-am cunoscut pe Coldea la Neptun, când l-a invitat domnul președinte. Dumnealui cu soția, eu cu Elena. Mi s-a părut la început că e cumsecade, ferm.

Din 2008-2009 m-am împrietenit cu ei. Eu doar pe George l-am sunat, niciodată pe Florin. Am început să vorbim despre afaceri. Eu m-am dus cu sufletul deschis, sunt oamenii președintelui, dânsul îi numise. Le spuneam anumite lucruri care se întâmplau în piață, eu făcusem și un club al oamenilor de afaceri”, a declarat el în cadrul emisiunii TV „Culisele Statului Paralel”.

În cadrul acelei emisiuni TV, a fost întrebat dacă i-a dat vreodată bani lui Florian Coldea. A spus „nu”, dar a recunoscut că i-a oferit cadouri cu diferite ocazii.

Apoi, a fost întrebat despre valoarea cadourilor oferite. A mărturisit că prețul lor depășea 2.000 de euro. Chiar și Laurei Codruța Kovesi i-ar fi oferit o geantă Chanel (originală) prin intermediul lui Florian Coldea. Totuși, nu știe dacă acest cadou a ajuns la ea sau nu.

laura codruța kovesi
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Când a apărut „statul paralel”?

Întrebat când a apărut statul paralel, Cocoș a afirmat că acesta exista încă din 1990.

„Și în anii 90 exista un stat paralel. Niciodată nu a fost o singură putere. Tot timpul au fost grupuri, grupuri. Eu am avut relații amizale cu mulți, dar cu nimeni așa cum am avut cu Florin. Eu am crezut mai mult în domnul Băsescu decât în domnul Năstase.

Când ajungi la putere ai impresia că poți face orice și, dintr-un om admirabil, devii un semi-tiran. Toată lumea îți spune ce frumos ești”, a explicat el.

Dorin Cocoș și Elena Udrea au probleme cu Fiscul

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis să pună în vânzare o parte din Euro Hotels Grivița, situat în proximitatea Gării de Nord din București, la un preț de 16,85 milioane de lei (TVA inclus). Prin această măsură, Fiscul încearcă să recupereze sumele stabilite de instanțe de judecată în dosarele de corupție deschise de DNA împotriva Elenei Udrea și a lui Dorin Cocoș.

ANAF vinde o cotă de un sfert din hotel, aparținând Elenei Udrea, pentru 8,42 milioane de lei (preț ce include TVA) și o altă cotă de un sfert din hotel, la același preț, aparținând lui Dorin Cocoș. Elena Udrea și Dorin Cocoș au fost căsătoriți, dar au divorțat în anul 2013.

elena udrea
Elena Udrea (SURSA FOTO: Dreamstime)