Preşedintele american Donald Trump a postat vineri pe Twitter că vaccinul Moderna a fost aprobat şi va fi livrat imediat, deşi FDA (Food and Drug Administration) nu a făcut încă niciun anunţ public privind decizia sa, relatează Reuters.

Un comitet de experţi din afara FDA s-au întâlnit joi să discute despre vaccinul Moderna împotriva COVID-19, iar decizia agenţiei era aşteptată vineri.

Vaccinul Moderna a fost aprobat cu un vot copleşitor. Distribuţia va începe imediat”, a postat Trump pe Twitter.

Reprezentanţii FDA nu au putut fi contactaţi până acum pentru a comenta anunţul lui Trump, notează Reuters.

Comitetul de experţi externi a votat joi cu 20-0, înregistrându-se o singură abţinere, că beneficiile vaccinului Moderna sunt mai mari decât riscurile.

Mii de doze de vaccin anti-COVID au fost plasate în carantină

Autorităţile din Statele Unite au anunţat, miercuri, că au plasat în carantină mii de doze ale vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech, livrate în California, Alabama și New Mexico.
Vaccinul necesită stocarea la o temperatură de -70 de grade Celsius, iar fiolele sunt stocate în tăvi de câte 975 de doze fiecare, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Generalul de armată Gustave Perna, care coordonează logistica programului pentru vaccinuri Operation Warp Speed al preşedintelui Donald Trump, a spus că două tăvi cu vaccinuri, care au sosit în două locaţii din California, au fost returnate, după ce temperatura a scăzut la -92 de grade Celsius, relatează News.ro.

Vaccinurile ”nu au părăsit camionul. Le-am returnat imediat la Pfizer şi am trimis imediat mijloace de transport pentru înlocuirea celor două tăvi. Lucrăm acum cu FDA, CDC şi Pfizer pentru a afla dacă anomalia este sigură sau nu, dar nu ne asumăm riscuri”, a spus acesta.