Donald Trump i-a administrat o lecţie usturătoare rivalei republicane Nikki Haley, chiar la ea acasă

Donald Trump este tot mai aproape de a deveni nominalizarea oficială a Republicanilor pentru Casa Albă.

Potrivit proiecțiilor realizate de Edison Research, Donald Trump a obținut o victorie hotărâtoare sâmbătă în alegerile primare republicane din statul Carolina de Sud, situat în sud-estul Statelor Unite ale Americii.

Acest rezultat îi consolidează și mai mult poziția de favorit pentru a fi nominalizat de către partid pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Nikki Haley, singura adversară la nivel național a fostului președinte, a fost guvernator al Carolinei de Sud între 2011 și 2017. Chiar şi aşa, Donald Trump era considerat favoritul clar pentru a câștiga acest stat.

Nikki Haley
Nikki Haley / SURSA FOTO: Dreamstime

Fiind deja câștigător în alegerile precedente, Trump a fost proiectat în fruntea sondajelor pentru alegerile primare din Carolina de Sud, chiar și în fața multiplelor proceduri judiciare împotriva sa.

E de aşteptat ca această performanță să sporească apelurile unor republicani pentru ca Nikki Haley să-și retragă candidatura și să permită partidului să se alăture în spatele lui Donald Trump.

Conform datelor furnizate de Edison Research, Donald Trump ar fi beneficiat de 60,3% din voturi. Iar Nikki Haley ar obține 38,5%, în urma numărării a 83% din buletinele de vot.

„Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit”, le-a transmis Donald Trump susţinătorilor săi.

Fostul preşedinte nu a menţionat pe Nikki Haley în discursul său.

„Joe (Biden), eşti concediat!”, a mai clamat Trump, folosind sloganul său preferat de pe vremea reality-show-urilor pentru care a devenit celebru.

Nikki Haley refuză să abandoneze lupta în interiorul Partidului Republican

Haley, fosta ambasadoare a SUA la Națiunile Unite, și-a reafirmat hotărârea de a-și menține candidatura cel puțin până la „Super Tuesday” (Super Marţi – n.r.), care va avea loc pe 5 martie. Atunci, alegătorii republicani din 15 state și un teritoriu vor vota în aceeași zi.

„Trebuie să îl învingem pe Joe Biden în noiembrie. Nu cred că Donald Trump este în măsură să îl învingă pe Joe Biden. (…)

Nu abandonez această luptă”, a declarat Nikki Haley, într-un discurs susţinut la Charleston.

Câştigătorul alegerilor primare republicane, care teoretic pot dura până în vară, se va confrunta, cu excepţia unei surprize, cu preşedintele democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie.