Președintele României, Klaus Iohannis, și președintele SUA, Donald Trump, vor adopta, potrivot unor date oficiale, o declarație comună privind întărirea relațiilor dintre cele două state în baza parteneriatului strategic pe care îl avem în prezent.

Tema vizelor SUA pentru români a fost însă și ea abordată. Donald Trump a fost întrebat de un jurnalist prezent la întrevederea cu președintele României, Klaus Iohannis, cu privire la problema vizelor.

Președintele SUA a evitat răspunsul la întrebare. El a spus, în schimb, că are un respect pentru ceea ce face și ce se întâmplă în România.

„Din punctul meu de vedere, știu că lucrurile merg foarte bine. Avem o relație foarte bună cu România, o relație mai bună ca oricând. Avem afaceri și relații comerciale foarte bune. Sunt foarte mulți români în SUA, oameni extraordinari, care au succes. Este o comunitate foarte mare de români în SUA. Să știți că americanii iubesc românii. Au o relație foarte bună cu ei” a declarat Donald Trump.

Trebuie amintit că în urmă cu o săptămână Iohannis a anunțat că printre temele abordate în SUA se va afla și chestiunea vizelor pentru români.

„O să readuc în discuţie şi tehnicienii să caute soluţii. Ca preşedinte al României, doresc să pun problema pe masă”, a arătat Iohannis referitor la programul Visa Waiver.

Klaus Iohannis este primit pentru a doua oară la Casa Albă, după vizita efectuată în iunie 2017.