Preşedintele american, Donald Trump, a intrat în război cu rețelele de socializare și a susținut că le „va reglementa” sau „va închide”.

„Republicanii au sentimentul că platformele de reţele de socializare cenzurează total vocile conservatoare. Le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca un astfel de lucru să se producă”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter,  Revizuiţi-vă comportamentul acum!”, a amenințat Trump.

Practic, liderul american continuă seria acțiunilor din trecut în care a susținut că reţelele de socializare sunt părtinitoare politic, fără a aduce dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale.

Reacția lui Trump vine după ce Twitter a adăugat marţi menţiunea „verificaţi faptele” la două mesaje ale preşedintelui american, care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial „fraudulos”, o premieră în contextul în care reţelele de socializare sunt frecvent acuzate de laxism în ce priveşte reacţia la afirmaţii ale liderilor politici.

„Aceste mesaje conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o anterior în cursul lunii”, a explicat un reprezentant al Twitter.