Începând cu luna noiembrie, Canyon Bridge Capital Partners, susținută de chinezi, a cerut aprobarea pentru achiziționa compania Lattice Semiconductor în valoare  de 1,3 miliarde de dolari .

În anunțul său, administrația Trump a declarat că este îngrijorată de „transferul potențial” al proprietății intelectuale de la Lattice. De asemenea, a citat folosirea produselor Lattice de către guvernul SUA.

Ordinul dlui Trump a fost în concordanță cu o recomandare anterioară a comisiei americane care analizează tranzacțiile străine.

Acest pas decide în mod obișnuit astfel de chestiuni, dar companiile au dor să facă apel direct la președinte în încercarea de a obține aprobarea.

Lattice, un producător de cipuri care fabrică aproximativ 70% din veniturile sale în Asia, a declarat că nu consideră că acordul reprezintă un risc de securitate.

Compania, susținută de China Venture Capital Fund, a declarat că va continua să urmărească alte investiții.

„Suntem evident dezamăgiți de decizia de astăzi a Președintelui Statelor Unite de a renunța la ceea ce credem a fi o afacere excelentă pentru acționarii Lattice și angajații săi prin extinderea oportunității de a-și păstra locul de muncă în America”, a spus compania.