Cele mai ferme intenţii de angajare se raportează în industria prelucrătoare, iar la polul opus se află sectorul construcţiilor, cu o perspectivă negativă timp de patru trimestre consecutiv.
Cel mai abrupt declin al ofertelor de muncă s-a înregistrat însă în sectorul Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, Previziunea Netă de Angajare de +2% fiind cu 20% mai mică decât cea din trimestrul I din 2013.
Creşterea cea mai semnificativă s-a înregistrat în agricultură, vânătoare, silvicultură şi pescuit, unde Previziunea Netă de Angajare a crescut cu 8% faţă de trimestrul anterior.
"Actuala Previziune Netă de Angajare este deci un semnal încurajator, dar reținut, privind ritmul creării de noi locuri de muncă în următoarele trei luni.”, potrivit directorului general Manpower România, valentin Petrof.

Cea mai intensă activitate de angajare din în 2014 va fi în regiunile Centru şi Sud ale ţării, în timp ce cel mai puţin ofertantă  piaţă a forţei de muncă va fi în regiunea de Sud-Est.

„Tendința națională este evident una de stabilizare a forței de muncă” a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.
Potrivit acestuia, ponderea angajatorilor care nu-și vor modifica numărul total de angajați a crescut cu încă 4% față de vârful istoric atins trimestrul trecut, semn că din ce în ce mai mulți angajatori se mulțumesc să rămână în expectativă, așteptând evoluții pozitive mai clare înainte de a decide să-și mărească forța de muncă.