Doliu uriaș la nivel mondial! S-a stins din viață o legendă dintre artiști

Doliu uriaș la nivel mondial! S-a stins din viață o legendă dintre artiști
Ultima modificare în 14 octombrie 2020, 20:55
Doliu uriaș la nivel mondial! Era unul dintre cei mai apreciați din domeniul său. El este cel care s-a remarcat pentru adaptarea în limba engleză a musicalului „Les Misérables”.

Doliu uriaș la nivel mondial! Era unul dintre cei mai apreciați din domeniu. Este vorba de textierul şi jurnalistul Herbert Kretzmer, cunoscut pentru adaptarea în limba engleză a musicalului „Les Misérables” şi colaborator al lui Aznavour. Textierul şi jurnalistul Herbert Kretzmer a murit la vârsta de 95 de ani, informează BBC.

Acesta s-a născut pe 5 octombrie 1925, în Africa de Sud. Scriitorul englez a semnat şi versurile „Good Gracious Me”, popularizată în anii 1960 de Peter Sellers şi Sophia Loren, a lucrat cu Charles Aznavour, între altele, pentru „She” (1974).

Tim Rice, textier triplu recompensat cu Oscar, i-a adus un omagiu pe Twitter în care l-a numit „un gigant al profesiei sale”.

Ca jurnalist, Kretzmer a fost critic la Daily Express, apoi la Daily Mail.

Herbert Kretzmer a scris în anii 1960 show-uri pentru West End ca „Our Man Crichton”, cu Millicent Martin, şi „The Four Musketeers”, cu Harry Secome.

Colaboarea lui îndelungată cu Aznavour a inclus piese ca „Yesterday When I Was Young” şi „She”, care a ajuns pe primul loc în topul britanic al single-urilor.

În urmă cu o zi, întreaga lume a mai fost zguduită și de o altă veste tristă, după ce o actriță dintr-un cunoscut show TV a murit din cauza unor complicații. Aceasta a jucat într-un show TV extrem de cunoscut.

Este vorba despre actrița Conchata Ferrel, cea care interpreta rolul Bertei din sitcomul 2 bărbați și jumătate. Aceasta a murit înconjurată de prieteni și de familie după ce a suferit mai multe complicații cardiace. Anunțul decesului actriței americane în vârstă de 77 de ani a fost făcut chiar pe pagina de Facebook a show-ului TV, unul dintre cele mai cunoscute seriale de comedie americane.

Producătorii serialului au postat un mesaj prin care transmit că aceasta a decedat și că îi sunt recunoscători pentru anii în care i-a făcut să râdă.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook