Este vorba despre actrița Conchata Ferrel, cea care interpreta rolul Bertei din sitcomul 2 bărbați și jumătate. Aceasta a murit înconjurată de prieteni și de familie după ce a suferit mai multe complicații cardiace.

Anunțul decesului actriței americane în vârstă de 77 de ani a fost făcut chiar pe pagina de Facebook a show-ului TV, unul dintre cele mai cunoscute seriale de comedie americane.

Producătorii serialului au postat un mesaj prin care transmit că aceasta a decedat și că îi sunt recunoscători pentru anii în care i-a făcut să râdă.

„Cu inima îndurerată vă anunțăm că am pierdut-o pe Conchata Ferrell și suntem veșnici recunoscători pentru anii în care ne-a făcut să râdem”, au scris producătorii serialului.

Unul dintre actorii principali ai show-ului american, Jon Cryer, cel care îl interpretează pe Alan, a transmis un mesaj pe pagina sa de Twitter.  Acesta i-a transmis un mesaj de condoleanțe soțului ei care a fost întotdeauna alături de ea.

Cine a fost Conchata Ferrel

Actrița care i-a făcut pe mulți să râdă de-a lungul timpului s-a născut pe 28 martie 1943, în Charleston, Virginia de Vest, SUA.

Cel mai cunoscut rol pe care l-a jucat este cel menajerei Berta din sitcomul CBS Doi bărbați și jumătate pentru care a primit în 2005 și 2007 o nominalizare la Premiul Emmy pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie.

A mai fost nominalizată în trecut pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial dramatic pentru rolul din L.A. Law.

A studiat la  West Virginia University și a absolvit de la Marshall University cu o diplomă în studii sociale în educație.

Cariera sa actoriceasă a constat, în mare parte, în seriale TV. Prima apariție a ei a fost în serialul Maude, difuzat în anul 1974.