Doliu imens în România. Compozitorul Laurențiu Ganea a anunțat trecerea în neființă a muzicologului Ruxandra Arzoiu. Aceasta a fost membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și realizator de emisiuni în cadrul Radio România Muzical și s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani.

Pe lângă cariera muzicală și cea de la radio, Ruxandra Arzoiu a scris mai multe cărți, dar și articole, care au făcut-o remarcată. În ceea ce privește cauza morții, compozitorul nu a oferit precizări în acest context.

„La sfârșit de martie, în zi de Bunavestire, muzicologul Ruxandra Arzoiu ne-a părăsit la doar 59 de ani. A plecat dintre noi cu discreția care a caracterizat-o întotdeauna. A fost o colegă de mare valoare, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și realizator de emisiuni în cadrul Radio România Muzical.

Valoarea cărților scrise, a articolelor publicate, participările la simpozioane de specialitate, cercetările efectuate – mai cu seamă în creația contemporană – au fost recunoscute prin numeroasele premii ce i-au fost acordate în țară și străinătate. Competența și creativitatea sa au făcut să-i fie decernate Premiul Criticilor Muzicali și Premiul Radio România Cultural. Ruxandra Arzoiu a absolvit a secția de muzicologie a Universității Naționale de Muzică în anul 1984 la clasa profesorului Viorel Cosma”, este mesajul postat de Laurenţiu Ganea.

Doliu imens în lumea muzicii din România

De menționat este faptul că Ruxandra Arzoiu a avut o carieră demnă de admirație. Aceasta a publicat studii, articole și recenzii în reviste precum „România liberă”, „Actualitatea muzicală” sau „România literară”, manifestând un interes special pentru muzica contemporană.

Munca ei a fost răsplătită. De-a lungul carierei a fost distinsă cu numeroase premii, printre care Premiul Criticilor Muzicali în 1995, Premiul Radio Romania Cultural în 1998, pentru originalitate și creativitate în realizarea emisiunilor radio și premiul „Mihai Moldovan” acordat de Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, în 1992, pentru programul radiofonic „Coordonate stilistice în muzica secolului XX”.