Toma Iorga, celebrul jucător și antrenor de rugby, s-a stins din viață. Vestea cutremurătoare a fost transmisă de Rugby România pe rețelele de socializare.

„Rugby-ul românesc îmbracă din nou haine de doliu. Fostul jucător și antrenor, cel care a format zeci de generații de rugbysti, Toma Iorga, s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani.

Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun o pot face în cursul zilei de azi, sicriul acestuia urmând să fie depus la capela Bisericii Mărțișor din București (Strada Mărțișor 63, Sector 4). Înmormântarea va avea loc marți, 18 ianuarie, în jurul orei 12:00, la cimitirul din Popești Leordeni”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Toma Iorga (Sursă: Facebook)

Toma Iorga, campion național

De origine din București, acesta a început rugby-ul ca junior la Clubul Sportiv Locomotiva, sub îndrumarea lui Vasile Constantin-Mao.

În 1978 Toma Iorga a devenit campion național, după care a făcut pasul ca antrenorat, fiind în paralel și jucător și antrenor. La seniori, sportivul a jucat la Știința București, iar cariera de antrenor și-a început-o la Liceul Aurel Vlaicu.

După câțiva ani și-a înființat propriul club, RC Magic București, cu care a câștigat titlul de campion național. A continuat să antreneze noi generații la CS Metrorex și la Liceul CTMRTF București, actualmente Colegiul Tehnic Dinicu Golescu, unde activa până în prezent, cucerind din nou titlul național de juniori, conform Rugby România.

Mesaj emoționant pentru Toma Iorga

Răzvan Georgescu, sportiv pregătit de Toma Iorga, a scris un mesaj emoționant pe rețelele de socializare despre nefericitul incident.

„Nu am cuvinte să îți spun… mi-ai fost tată, mamă, soră, frate, prieten, antrenor de rugby. 12 ani din viață am stat în aceeași familie numită Select Magic. Când eram în cantonamente pe la munte, pe la mare, toată țara vuia ”Tomiță cu Magic campionii”. Vei rămâne în inimile noastre veșnic. Condoleanțe familiei Iorga. Drum lin să ai spre împărăția cerurilor. Ne vedem sus, domn profesor! Mântuire. Amin!” a scris acesta.