Tragedie în România, după ce fostul director general al CFR Călători Alexandru Noapteș s-a stins din viață miercuri seară într-un spital privat din Capitală.

Tragedie imensă. A murit fostul director general al CFR Călători

Alexandru Noapteș avea 60 de ani. În ceea ce privește cauza morții, fostul director al CFR suferea de mai multe afecțiuni grave, transmite Gândul, fără a preciza însă boala cu care acesta a fost diagnosticat.

De menționat este faptul că Alexandru Noapteș era absolvent al Facultății de Cibernetică Economică și Planificare din cadrul Academiei de Studii Economice București și a avut mai multe funcții importante de-a lungul anilor.

În luna martie 2005, el a devenit director general al CFR Călători, iar mandatul său s-a întins pe o perioadă de patru ani.

El a dispărut din viața publică în momentul în care problemele sale de sănătaet s-au accentuat. Astfel, ultima funcție publică deținută de Alexandru Noapteș a fost cea de director adjunct al ADP Sector 1, la care a renunțat în 2016.

A avut probleme cu procurorii! ICCJ a decis să i se confişte o parte din avere

Amintim faptul că în urmă cu câțiva ani, acesta a fost anchetat de DNA. Situația neplăcută s-a produs în august 2010, atunci procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Alexandru Noaptes, împreună cu doi foști colaboratori apropiați – fostul director adjunct la SNTF CFR Călători, Nacu Vanghele și fostul director tracțiune la SNTF CFR Călători, Nicolae Iosub.

Cei trei au fost acuzați de o fraudă în valoare de 700.000 de euro și totodată, de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, în luna decembrie a anului 2014 o instanță a Înaltei Curți de Casație și Justiție a dispus să i se confiște lui Alexandru Noapteș suma de 1,4 milioane de euro (6,3 milioane de lei), bani pe care nu i-a putut justifica.

Curtea Supremă a respins recursul declarat de Alexandru Noapteș în urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti din luna mai 2013. Decizia de confiscare a fost dată în urma unei anchete a Agenției Naționale de Integritate. Inspectorii de integritate au constatat că fostul director al CFR Călători nu poate justifica o mare parte din averea pe care o deținea.

Ulterior, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj l-au achitat, apreciind că acuzațiile la adresa lui nu erau întemeiate.