Doliu în lumea sportului! Un mare campion s-a stins din viață. Tragedie fără precedent

Emanuelle Alessandro Pandele, un român în vârstă de 17 ani, s-a stins din viață din cauza unor complicații provocate de coronavirus. Tânărul, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a petrecut mai multe zile în secția de Terapie Intensivă, unde a și decedat în noaptea de luni spre marți, scrie presa italiană.

Acesta locuia împreună cu familia sa în Montecassiano,  localitate din provincia Macerta. Emanuelle Alessandro Pandele a fost un înotător excelent și câștigase diferite titluri alături de lotul național al Italiei.

Sportivul nu era vaccinat, presa din Italia relatând că acesta suferea de o boală care nu-i permitea aceast lucru.

Tragicul anunț a fost făcut de către Federația Italiană de Înot care a postat acest mesaj pe pagina oficială de Facebook ”Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață, după ce, pentru câteva zile, a fost internat la terapie intensivă în spitalul Torrette di Ancona. Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut. Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”.

Viața a fost extrem de nedreaptă cu Emanuelle Alessandro Pandele. El a fost nevoit să renunțe la sportul pe care îl iubea deoarece a fost descoperit cu o boală care nu-i mai permitea să practice niciun sport la acest nivel.

”Era plin de viață”

Jurnalistul român stabilit în Italia, Sergiu Balaban, a postat și el pe Facebook un mesaj cu privire la trecerea în neființă a tânărului sportiv. El spune că Emanuelle Alessandro Pandele era un tânăr plin de viață și de speranțe.

„Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici daca nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei,” a scris pe rețelele de socializare Sergiu Balaban.