Este doliu în lumea sportului. O mare campioană la box a decedat la vârsta de 31 de ani din cauza COVID -19. Este vorba de Julie Le Galliard, fostă campioană a Franţei la box. Ea a murit, duminică, după ce a fost infectată cu virusul Sars-Cov2, informează presa franceză.

Campioana la categoria 57 de kilograme şi componenta lotului Franţei între 2013 şi 2016 era internată în spital de mai multe săptămâni.

„Ea a însemnat foarte mult pentru toţi cei din jurul clubului şi a fost foarte activă în ultimii ani ca boxer, voluntar, secretar, antrenor… Ea este unul dintre pilonii Dombasle Boxe. Îţi mulţumim pentru tot Julie, eşti şi vei rămâne în inimile noastre. Zâmbetul tău va pluti întotdeauna în Sala Fernand Poirson”, a precizat clubul la care a activat sportiva.

Cine a fost marea campioană la box

„Julie mi-a fost o prietenă foarte apropiată. Ea m-a urmărit mereu de-a lungul carierei mele, a fost mereu acolo. În 2015, când era campioană a Franţei, eu eram în colţul ei în jurul ringului”, a declarat Anne-Sophie Mathis, multiplă campioană mondială, pentru L’Est Republicain.

Galliard avea o diplomă de Dezvoltare socială şi mediere prin sport şi a fost antrenoare pentru tinere sportive în ultima perioadă a vieţii.

Lumea sportului a mai fost lovită de o tragedie

Lumea sportului a mai fost lovită de o tragedie. O adevărată legendă a clubul SCM Timișoara s-a stins din viață după o luptă grea pe care a dus-o cu noul coronavirus. Anunțul tragic a fost făcut chiar de către club. Sursa citată a anunțat în cursul zilei de luni că o legendă a clubului s-a stins din viață Este vorba despre Adrian Vermeșan, cel ce a fost decenii în șir conducător de club în baschetul timișorean.

Acesta a murit după ce a dus o luptă grea cu noul coronavirus, iar potrivit sursei citate, el suferea și de alte afecțiuni. Adrian Vermeșan s-a aflat în echipa administrativă a clubului Elba la promovarea din 1987, de când Timișoara este prezentă neîntrerupt în elita baschetului masculin. Fostul conducător de club avea 69 de ani, iar dintre aceștia, peste 30 i-a dedicat baschetului, în diverse poziții administrative, scrie debanat.ro. De menționat este faptul că Adrian Vermeșan a fost director sportiv în 2010 și 2015, când baschetbaliștii de pe Bega cucereau Cupa României. Totodată, acesta a făcut parte din clubul alb-violet, cu o foarte scurtă perioadă de întrerupere, din 1986 până în luna mai a anului 2019.

De menționat este faptul că lumea sportului a mai fost zguduită de o veste recentă. Comentatorul italian Giampiero Galeazzi, extrem de cunoscut în Italia, s-a stins din viață. Potrivit ANSA, Italia a pierdut unul dintre cei apreciați oameni din țară din acest domeniu.