Este vorba despre rapperul John Fletcher, fondatorul trupei americane de muzică rap Whodini. Potrivit The Independent, acesta a încetat din viață la vârsta de doar 56 de ani, notează Agerpres.

De asemenea, muzicianul, cunoscut de foarte mulți sub numele de Ecstasy, a cântat în trio-ul rap din New York Whodini începând din 1982. Vestea cea tristă a fost confirmată chiar de familia acestuia.

“John ‘Ecstasy’ Fletcher a fost un om iubit, partenerul Deltoniei şi fostul soţ al Carlei, fratele geamăn al lui Joseph, artist, prieten şi partener de-o viaţă al legendarului Jalil din Whodini”, a transmis familia artistului.

Cine a fost John Fletcher

Formaţia Whodini a fost fondată de John “Ecstasy” Fletcher, Drew “Grandmaster” Dee şi Jalil Hutchins și s-a numărat printre artiştii pionieri ai genului rap şi a fost una dintre primele trupe care au cunoscut succesul la nivel naţional în genul hip-hop.

În 1982, single-ul lor de debut “Magic’s Wand” a devenit prima piesă rap care a fost însoţită de un videoclip muzical. De asemenea, din 1983 până în 1996, grupul a lansat şase albume de studio, dintre care patru au primit discul de platină.

De menționat este faptul că, în 2018, trupa a fost premiată în cadrul ceremoniei “Black Music Honours”.

Cariera sa nu a trebcue neobservată. Publicația americană Vulture îl numește pe John Fletcher o ”legendă a hip-hop-ului”.

”Acest om este o legendă, un membru esențial al uneia dintre cele mai legendare formații de hip-hop. Este trist, frate.” – a transmis Questlove, bateristul trupei The Roots.

De asemenea, nume importante din muzica rap i-au adus un omagiu lui Fletcher, printre acestea numărându-se şi LL Cool J.

“Nu-mi vine să cred că te-ai dus. Unul dintre cei mai importanţi oameni din această cultură, după părerea mea”, a scris artistul pe Instagram.