Actorul veteran din Hong Kong Ng Man-tat a încetat din viață sâmbătă la vârsta de 70 de ani. Prietenul lui Ng, Tin Kai-man, a declarat presei că Ng era liniștit când a murit de parcă ar fi adormit.

Sâmbătă dimineață, familia și prietenii lui Ng au mers la spital pentru a-l vedea pentru ultima dată. Se pare că Ng suferise de cancer la ficat și se afla în stadiul de chimioterapie, relatează Shine.

Doliu în lumea filmului

Mulți prieteni îl vizitaseră în timpul spitalizării. Ng le-a spus prietenilor săi de multe ori că starea lui este dureroasă și grea. În acel moment, el lua morfină la fiecare patru ore pentru a ameliora durerea, dar nu mai era eficientă. Ținea o lămâie în mână și o lingea din când în când pentru a stimula saliva, potrivit Oriental Daily News.

Sursă: todayonline

Ng Man-tat s-a născut în Xiamen, Fujian, estul Chinei și s-a mutat la Hong Kong împreună cu familia la vârsta de șapte ani. Unii dintre membrii familiei lui Ng sunt comedianți bine cunoscuți. În 1973, el a aplicat pentru cursul de formare a artistului și a pus oficial picioul în industria cinematografică și de televiziune.

Colaborarea lui Ng cu celebrul actor Stephen Chow a devenit un clasic pentru mulți oameni, iar operele sale au însoțit creșterea unei generații întregi, în special după anii ’80. „Fight Back to School”, „A Chinese Odyssey”, „Shaolin Soccer”, „Hail the Judge” și  multe alte filme de comedie au adus o mare contribuție industriei cinematografice.

Actorul a jucat aproape întotdeauna un rol secundar. Ng a avut un „rol secundar de aur”, nu numai în filmul cu Stephen Chow, ci și în multe altele. Actorul spunea adesea: „Cu ajutorul rolului secundar, protagonistul va juca bine”.

Stephen Chow (stânga) şi Ng Man-tat (dreapta)

În ultimii ani, Ng a activat pe continentul chinez. În 2017, a jucat în filmul științifico-fantastic „The Wandering Earth”. În film, au existat o mulțime de scene de acțiune, iar Ng, care a suferit de insuficiență cardiacă, a leșinat din cauza lipsei de oxigen.

Știrile despre moartea lui Ng Man-tat au ajuns în prim-plan și au devenit virale pe reţeaua de socializare Weibo, cu peste 1,27 miliarde de vizualizări. Mulți internauți și-au exprimat condoleanțele.