Doliu uriaş în Europa! Este vorba despre Léo Kouper, un celebru ilustrator francez. Acesta a fost creator de afişe pentru filmele lui Charlie Chaplin. Ilustratorul a realizat, în special, mai multe afişe pentru filmele lui Charlie Chaplin.

Léo Kouper a murit la vârsta de 94 de ani, luni, la domiciliul său din Paris, a anunţat pentru AFP fiica sa Corinne Kouper.

Doliu uriaş în Europa

Recompensat în 1974 de organizatorii Festivalului de la Cannes pentru afişul filmului „Emmanuelle”, de Just Jaeckin, Léo Kouper a semnat pentru Chaplin afişele la „Dictatorul”, „Timpuri moderne”, „Goana după aur”, „Luminile oraşului” şi „Piciul”.

Ilustrator legendar şi în publicitate, Léo Kouper a realizat afişe pentru mai multe teatre pariziene. În 2015, el a creat un desen despre atentatul de la Charlie Hebdo: un portret al lui Chaplin a cărui celebră pălărie, transformată în ţintă, este plină de gloanţe. Cotidianul Libération a publicat-o într-un număr special.

Cu câteva zile înainte de decesul său, „în somn”, Léo Kouper lucra la ilustraţia unui viitor album al celebrului violonist de origine română Vladimir Cosma.