Fostul voleibalist rus Vadim Hamutskici, campion mondial şi triplu medaliat olimpic cu echipa sa naţională, a încetat din viaţă pe 31 decembrie, la vârsta de 52 de ani, a anunţat sâmbătă Federaţia Rusă de Volei (VFV) într-un comunicat publicat pe site-ul său.

El a câştigat Cupa Mondială din 1999 cu Rusia, înainte de a câştiga trei medalii olimpice consecutive.

La Sydney, în 2000, Rusia s-a mulţumit cu argintul, pierzând în finala împotriva Serbiei, apoi Rusia a reuşit să revină la Atena şi apoi la Beijing pentru a lua bronzul după o eliminare de fiecare dată în semifinală.

Vadim Hamutskici a antrenat echipa rusă de volei Belgorod.

Sursa: Facebook

Lumea sportului marcată de tragedii

Recent și sportul românesc a trecut prin mai multe tragedii, după moartea lui Bela Sarosi, campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983. Acesta a fost unul dintre marii iubitori ai sportului auto, scrie Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Regretatul Bela Sarosi a fost „campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983, cu numeroase clasări pe podium și cu participări de seamă în cadrul lotului național de raliuri.”

„Astăzi din păcate ne-a părăsit Bela Sarosi, unul din marii iubitori ai sportului auto ce a trecut alături de lista de campioni în lumea veșnică a sportului auto! Pasionat de lumea sportului cu motor de o viață, acesta a trăit si a slujit cu cinste pasiunea pe care a îndrăgit-o atât de mult fiind campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983 , cu numeroase clasări pe podium și cu participări de seamă în cadrul lotului național de raliuri. Dumnezeu să îl odihnească în pace în raiul curselor!”, a scris Federația Română de Automobilism Sportiv pe Facebook.

De asemenea, Federația Română de Baschet (FRF) a informat recent că fostul antrenor de baschet Constantin Moldovan a murit la vârsta de 78 de ani, după „o lungă și grea suferință”.

„Federația Română de Baschet anunță cu multă tristețe și profund regret trecerea în neființă a celui care a fost antrenorul Constantin Moldovan. Titi Moldovan, așa cum era mai cunoscut printre apropiații și prietenii din familia baschetului românesc, s-a stins din viață după o lungă și grea suferință, medicii de la ATI declarând azi-noapte decesul acestuia la vârstă de 78 de ani.”

Născut în Ocna Mureș, în data de 4 februarie 1943, Constantin Titi Moldovan și-a dedicat întreaga viață baschetului, devenind un cunoscut șlefuitor de talente la echipele clubului CSS Steaua București. După ce a ieșit la pensie, n-a renunțat la marea sa iubire, baschetul, și a contribuit substantial la înființarea echipei de juniori a Colegiului Național Aurel Vlaicu București, reușind în 2010 să acceadă la Turneul Final de juniori după 8 ani de absență consecutivă a echipelor din Capitală.