Este doliu în familia Anei Maria Șomoi Lazer. Fosta handbalistă în vârstă de 42 de ani și soțul acesteia, fostul voleibalist Gabriel Șomoi, trăiesc o tragedie fără precedent. Se pare că fiica lor, Maria Andreea, în vârstă de doar 13 ani s-a stins din viață.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fosta handbalistă a anunțat că fiica ei a pierdut lupta cu o boală necruțătoare, la o distanță de fix un an de la diagostic. Aceasta le-a mulțumi tuturor celor care au fost alături de ea în  perioada dificilă, sperând ca fiica ei să fi ajuns într-un loc mai bun.

Totodată, sportiva a mai anunțat că miercuri, la ora 19:00, la capela cimitirului din Zalău se va ține un priveghi, iar joi, la ora 13:00, va avea loc slujba de înmormântare.

„Dragii noștri, azi 14.12.2021, fix la 1 an de când am început crunta luptă cu această boală nemiloasă, iubita noastră MARIA ANDREEA s-a alăturat armatei de îngeri ai Bunului Dumnezeu. Acolo va întâlni toată echipa de îngeri de la Pediatrie 2 ONCOLOGIE.

Bunul Dumnezeu sa aibă grija de sufletele lor, iar ei la rândul lor să ne vegheze tot timpul. Vă mulțumim că ați fost alături de noi în această luptă cruntă. (…) Încă o dată MARIA vă mulțumește ca ați fost alături de ea pana la capăt. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a scris fosta handbalistă.

Tragedia momentului. A murit la doar 13 ani

De menționat este faptul că, Ana Maria Șomoi Lazer este extrem de îndrăgită de oamenii de sport din Zalău. Aceștia s-au mobilizat să îi sară în ajutor fii cei sale pentru a o putea salva. Astfel, în publicațiile locale și pe rețelele sociale a fost difuzat un mesaj în care se cerea de urgență sânge, trombocite, dar și plasmă pentru fiica acesteia.

„Internată la un spital din Cluj, fiica fostei handbaliste Ana Maria Şomoi a fost diagnosticată cu o boală cruntă şi are nevoie urgentă de sânge, tromobocite şi plasmă. Cei care doresc să o ajute pot dona sânge, trombocite şi plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Zalău sau Cluj, cu menţiunea că este pentru Şomoi Andreea Maria”, se arăta în mesaj.

Din păcate însă, pentru fiica sportivei a fost mult prea târziu. Amintim faptul că Ana Maria Lazer a început handbalul la LPS Piatra Neamț. Ulterior, în anul 2001 a evoluat ca senioară la Fibrex Săvinești, Silcotub Zalău (2001-2005, 2007-2014) și Gyor Eto (2005-2007).

Sportiva a evoluat de 58 de ori pentru echipa României, marcând 80 de goluri. Totodată, în 2005, a făcut parte din lotul României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia. De asemenea, Ana Maria a mai câștigat titlul național în 2004 și 2005, Cupa României în 2003, fiind finalistă a Supercupei României în 2011. Tot ea a fost cea care a disputat finalele Cupei EHF 2012 și Cupei Cupelor 2006 și a câștigat campionatul și Cupa Ungariei în 2006.