Fost militar de carieră în Regimentul britanic de Parașutiști, Paul Fox și-a început cariera în radiodifuziune în anii 1950, ca scenarist.

A creat emisiunea de la BBC Sports „Personality of the Year”

El a continuat să editeze emisuni extrem de populare, precum Sportsview și Panorama de la BBC și a creat emisiunea de la BBC Sports „Personality of the Year”.

Mai târziu, în calitate de șef al BBC One, a supravegheat lansarea unor programe de mare succes, inclusiv ”Dad’s Army”, ”Parkinson” și ”The Two Ronnies”, relatează ITV.

În 1973 s-a transferat la Yorkshire Television, devenind director general. A renunțat în 1988 și s-a întors la BBC, ca director general al televiziunii de rețea.

A fost făcut cavaler pentru serviciile aduse industriei TV din Regatul Unit

S-a pensionat în 1991, anul în care a fost făcut cavaler pentru serviciile aduse industriei TV din Regatul Unit.

Directorul general al BBC, Tim Davie, a declarat: „Sir Paul a avut o carieră uriașă în televiziune – nu doar la BBC – ci în întreaga industrie. Puțini oameni au avut un impact atât de mare și de durată asupra peisajului TV, coordonând emisiuni pe care publicul le-a iubit de zeci de ani și încă le iubește. De la Personalitatea sportivă a anului și Panorama la ”Cei doi Ronnies”, ”Armata tatălui” și ”Parkinson”, moștenirea sa este de neegalat”.

Un alt reprezentant al BBC a scris:

„A fost unul dintre cei mai buni directori TV în epoca de aur a televiziunii. Ne va fi foarte dor de el”.

Sir Paul Fox
Sir Paul Fox SURSĂ FOTO: BBC

Era un Titan al lumii televiziunii

Producătorul de televiziune Richard Marson i-a adus un omagiu lui Sir Paul, spunând că „merită pe deplin termenul de „legendă”.

„Era un Titan al lumii televiziunii. Din punct de vedere personal, a contribuit la mai multe proiecte de-ale mele – de la documentare TV până la biografiile lui Verity Lambert și Biddy Baxter. Era inteligent, perfecționist, înțelept și foarte bun”, a scris el.

William Gallagher, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din Marea Britanie, a declarat: „Sir Paul Fox nu mai este. A plecat într-o lume mai bună. L-am intervievat pentru cartea mea despre The Beiderbecke Affair și a fost un om deschis, amuzant și fascinant”.

Scriitoarea și producătoarea TV Gail Renard a adăugat:

„Odihnește-te în pace, Paul Fox. Ai fost omul care a înțeles televiziunea, lumea artistică și creatorii. Sub supravegherea ta, toate au înflorit”.

A devenit președintele Comitetului de urgență în caz de dezastre

Un producător de documentare din Marea Britanie a scris pe X: „Sir Paul Fox a murit la vârsta de 98 de ani. A fost șeful meu preferat când era director general la Yorkshire Television. El a făcut acea companie ITV mai mare decât fusese vreodată. În calitate de fost realizator de programe (a adus „Grandstand” la TV) Paul Fox și-a susținut producătorii.”

Sir Paul a devenit președintele Asociației Hipodromului și al Comitetului de urgență în caz de dezastre (DEC), înainte de a părăsi ambele funcții, în anii 1990.

A fost, de asemenea, fost președinte al consorțiului de franciză pentru Daybreak TV și a fost membru al consiliului de administrație al Thames Television.