George Alberts, primul soț al medicului Adina Alberts, a murit vineri noaptea la Spitalul Matei Balș din Capitală. Acesta s-a infectat cu coronavirus și era de zece zile în comă.

Decesul său a fost făcut public pe pagina de Facebook a lui Paul Wood, un apropriat al lui George Alberts. Imediat după aflarea veștii, mai mulți români au trimis mesaje de regret dar și de apreciere, notează retețeșivedete.ro.

”Dragul nostru prieten George Alberts a murit aseară din cauza complicațiilor coronei.

Verificându-mi telefonul, mi-am dat seama că avem sute de amintiri plăcute împreună, de la Tanzania la Madrid și chiar aici, în România, cine de Crăciun în Marriot, brunch la DonCafe (încă îmi plac ouăle Benedict), nenumărate petreceri și evenimente.

Sunt recunoscătoare pentru toate acestea, pentru timpul petrecut împreună, pentru sfaturile, prietenia și joie de vivre. Și nu voi uita niciodată ultimul tău sfat, acum 2 săptămâni, să-mi porți mereu zâmbetul. Îți mulțumesc că exiști în viața mea!”, este doar unul dintre mesaje.

Cine a fost bancherul George Alberts

Potrivit sursei anterior menționată, George Alberts a devenit director general adjunct al Piraeus Bank România în anul 2005.

Anterior numirii sale în cadrul PBR, George Alberts a deținut funcții importante în cadrul ABNAmro Bank, în Banca Țiriac, a fost cofondator al Motoractive Leasing și unul din inițiatorii Expert Credit Bureau.

După câțiva ani, olandzeul George Alberts a preluat o entitatea a băncii, fiind numit manager al Piraeus Leasing.

Ce spune Adina Alberts

Doctorul Adina Alberts, prima soție a fostului bancher, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care acuză sistemul sanitar din România. Aceasta este de părere că fostul soț nu a fost omorât de către coronavirus ci de către sistemul medical defectuos.

„S-a zbătut 3 săptămâni ca să supraviețuiască. Din păcate nu a reușit. Nu, nu l-a răpus acestă boală pandemică deși se infectase cu Sars-Cov2 în urmă cu câteva săptămâni. Ci sistemul de sănătate românesc care este în mare parte bolnav și plin de bube!

Sunt prea tristă acum ca să fac o analiză “la rece”. Și prea scârbită. Dar lucrurile nu trebuie să rămână așa.

GEORGE ALBERTS s-a stins aseară, la 66 de ani, răpus de crasa indolență a unor membri ai personalului medical dintr-un mare spital public bucureștean.

De naționalitate olandeză, a iubit România imediat ce a pus piciorul pe aceste meleaguri. Se întâmpla asta în urmă cu 25 de ani! Dar țara asta i-a venit “de hac”!
Dumnezeu să-l ierte și să îl primească alături de EL!”, este mesajul Adinei Alberts.