Doliu în muzica populară! Comunitatea din Italia în care tânărul se declară îndoliată de moartea sa prematură.

Este descris ca un caracter bun, un dascăl minunat, cu o voce care avea darul să liniștească sufletele. A participat la toate festivităţile culturii româneşti din Italia.

Doliu în muzica populară! Interpret decedat în urma unei hemoragii abdominale

Marius Elcu, un interpret de muzică populară, în vârstă de 43 de ani, a murit după ce a suferit o intervenție chirurgicală la stomac.

El a avut probleme în ultima perioadă, așa că operația s-a impus. Originar din localitatea Vorona, Marius Elcu locuia în Italia, dar a venit în România pentru a-și rezolva neajunsurile provocate de sănătate.

El a fost internat la finalul lunii iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, din Botoșani. Suferise o hemoragie digestivă, iar medicii au fost nevoiţi să îl opereze de urgenţă, pentru a-i salva viața.

După operaţie, sănătatea cântărețului a părut că se îmbunătăţeşte. El a fost diagnosticat de specialiști cu un ulcer duodenal penetrant.

Problemele au apărut însă din nou și după câteva săptămâni a fost internat din nou în spital, în stare foarte gravă, cu hemoragie digestivă.

Organismul i-a cedat

El a ajuns pe secţia de reanimare, însă din păcate, la data de 27 iulie, dar organismul i-a cedat. În ciuda eforturilor depuse pentru a-l salva, medicii au trebuit să constate decesul pacientului.

”O voce minunată, ce te liniştea sufleteşte, un caracter bun, un dascăl minunat. A participat la toate festivităţile culturii româneşti, a încântat cu glasul dulce, a liniştit cu graiul sincer.

Respectul şi onoarea i se citeau pe chip. Drum lin către îngeri, dragul nostru Marius!”, este unul dintre mesajele transmise în mediul on-line, după dispariția fulgerătoare a interpretului de muzică populară.

Comunitatea din Italia, în care trăia Marius Elcu, dar și localitatea natală, Vorona, sunt în doliu după aflarea tristei vești.