Jucătorul american de golf Grayson Murray a murit la vârsta de 30 de ani, a anunțat PGA Tour. De două ori câștigător în circuit Murray se retrăsese vineri, din cauza unei boli, de la evenimentul Charles Schwab Challenge din această săptămână.

„Am fost devastați să aflăm – și avem inima frântă să împărtășim – că Grayson Murray a decedat în această dimineață”, a declarat comisarul PGA Tour, Jay Monahan.

„Nu mai am cuvinte. Turneul PGA este o familie, iar atunci când pierzi un membru al familiei tale, nu mai ești niciodată la fel. Îl plângem pe Grayson și ne rugăm pentru alinare pentru cei dragi lui”.

Cauza morții lui Grayson Murray nu a fost precizată încă

Ulterior, Monahan a declarat reporterilor, când a ajuns la evenimentul Charles Schwab din Fort Worth, că „nu cunoaștem circumstanțele în jurul decesului lui Grayson”, transmite BBC.

Un tânăr jucător remarcabil, Grayson Murray a câștigat trei campionate mondiale de juniori consecutive între 2006 și 2008. El s-a calificat pentru PGA Tour în 2016-17 la vârsta de 22 de ani și a câștigat primul său titlu în 2017 cu victoria la Barbasol Championship.

A câștigat al doilea titlu din carieră cu victoria la Sony Open din Hawaii, care l-a dus la cea mai bună clasare din carieră, 46 în lume. După acea victorie, Murray a declarat că a suferit de probleme de sănătate mintală.

„Părinții mei au trecut prin iad, practic, în ultimii șase ani, cu mine luptând cu niște probleme mentale”, a spus el la acea vreme.

„Nu este ușor pentru mine, iar oamenilor din jurul meu care mă iubesc nu le place să mă vadă la pământ. Ei au fost susținătorii mei numărul unu. Sunt și câțiva prieteni care au fost acolo și asta face ca aceste momente să fie mult mai speciale.”

El a mai spus pe rețelele de socializare în 2021 că a urmat un tratament pentru alcoolism.

grayson murray
SURSA FOTO: Instagram – Grayson Murray

Omagii aduse de alți jucători de golf

Numărul unu mondial, Scottie Scheffler, i-a adus un omagiu lui Grayson Murray după ce a încheiat turul al treilea la Fort Worth.

„Evident, vestea nu a fost încă foarte bine primită, dar mă gândesc la familia lui și mă rog din greu pentru toți”, a spus americanul.

„Nu-mi pot imagina cât de dificil este acest moment. L-am cunoscut pe Grayson un pic mai bine în ultimele șase luni și nu prea există o modalitate de a exprima în cuvinte cât de trist și tragic este, dar mă gândesc la familia lui”.

Un alt jucător american, Webb Simpson, a declarat că cei doi se cunoșteau de când erau copii.

„Sunt super recunoscător că am petrecut ceva timp bun cu el înainte de vestea proastă de astăzi”, a adăugat el.

La rândul său, Luke Donald, jucător de golf englez și căpitan al Cupei Ryder a Europei a declarat pe rețelele de socializare că e o veste „cu adevărat devastatoare că Grayson Murray a decedat”. El a precizat că Grayson i-a cerut un sfat despre cum să joace la Augusta în urmă cu câteva luni, iar săptămâna trecută l-a văzut la PGA Championship.

„Condoleanțele mele și rugăciunile mele pentru întreaga lui familie, pentru ca aceasta să găsească liniște”, a spus Luke Donald.

Bubba Watson, de două ori câștigător al unui turneu major, a declarat că e „foarte trist să aud vestea morții lui Grayson Murray.

„Viața este atât de fragilă. Tocmai te-am îmbrățișat la Masters, spunându-ți cât de mândru sunt de tine. Sunt recunoscător că te-am cunoscut”, a transmis acesta.