Doliu în lumea sportului! Un mare jucător de hochei a murit. O boală cumplită l-a răpus

Marele portar de hochei pe gheață, Tony Esposito, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Acesta suferea de mai mulți ani de cancer de pancreas, acesta fiind și motivul din cauza căruia a murit marți seara.

Potrivit CNN.com, acesta a fost portar la  Liga Națională de Hochei (NHL) din Canada, timp de 16 sezoane, din 1968 până în 1984. În 15 din aceste sezoane, Tony Esposito a  jucat pentru Chicago Blackhawks.  Înainte de a ajunge la echipa americană, fostul mare portar a fost legitimat la Montreal Canadiens. În cariera sa, Tony Esposito Esposito a fost inclus de șase ori NHL All-Star.

Acesta a câștigat de trei ori  Trofeul Vezina (1970, 1972 și 1974), acordat celui mai bun portar din NHL. În anul 1988, acesta a fost  inclus în Hall of Fame-ul NHL, acolo unde se afla deja Phil, fratele său mai mare.  În 2017, Tony Esposito a fost inclus printre cei mai buni 100 de jucători din istoria NHL.

”Una dintre cele mai importante figuri din istoria Blackhaws”

Președintele Blackhawks, Rocky Wirtz, a precizat că ”în timp ce jelim împreună cu soția sa Marilyn, fiii Mark și Jason și nepoții Lauren și Kamryn, sărbătorim totodată viața și contribuțiile lui Tony la Blackhawks și în lumea sportului. Tony a fost una dintre cele mai importante și populare figuri din istoria francizei, când ne apropiem de 100 de ani. Este o zi tristă pentru Blackhawks și pentru tot hocheiul.”

„Liga Națională de Hochei, Chicago Blackhawks și orașul Chicago au pierdut un membru iubit al familiei de hochei odată cu trecerea în neființă a lui Tony Esposito. De la sosirea sa în Windy City în 1960, Tony a lăsat o amprentă de neșters – atât pe gheață, cât și în comunitatea de hochei în următorii 52 de ani.”, a spus comisarul NHL, Gary Bettman.

Sursa foto reprezentativă: Dreamstime