Doliu în lumea sportului! Atletul Cameron Burrell s-a stins din viață la 26 de ani

Tristul anunț a fost făcut chiar de familia fostului campion. Cauzele decesului sportivului sunt încă necunoscute, informează marca.com.

„Familia mea este extrem de tristă de pierderea fiului nostru Cameron. Suferim profund şi le cerem prietenilor noştri, familiei Universităţii din Houston şi comunităţii atletice americane să ne lase să fim alături de prietenii apropiaţi şi de familie în acest moment”, a spus Leroy Burrell, tatăl atletului.

Provenea dintr-o familie de sportivi

Atletul Cameron Burrell a fost fiul lui Leroy Burrell, cel care a deținut recordul mondial al probei de 100 de metri de două ori. Prima dată a doborât recordul mondial în iunie 1991, cu o performanţă de 9 secunde şi 90 de sutimi.

Leroy Burrell a mai stabilit un record mondial, 9.85, în iulie 1994, care a rezistat până la JO din 1996, când Donovan Bailey a alergat în 9.84. Burrell are o medalie olimpică de aur la Barcelona, în 1992, cu ştafeta americană de 4×100 de metri.

Mama lui Cameron Burrell, Michelle Finn-Burrell,  a fost şi ea campioană olimpică la Barcelona, în proba feminină de 4×100 de metri.

Mai mult decât atât, mătușa sa, Dawn Burrell, a concurat la săritura în lungime la Sydney, în 2000. Nașul său este Carl Lewis, de nouă ori campion mondial.

Sursă foto reprezentativă: Dreamstime