Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Tecuci, este dat dispărut de către familia sa. Acesta a fost martorul unei tragedii, iar ulterior şi-a anunţat familia că pleacă în munţi. Maşina gălăţeanului a fost găsită într-o parcare din Ploieşti.

Poliţia, în alertă

Familia bărbatului nu avea nicio bănuiala că bărbatul urma să dispară fără urmă, până în momentul când au fost informați că trebuie să ridice mașina abandonată într-un cartier din Ploiești. Într-un mesaj trimis fiului, bărbatul anunța că pleacă în munți, însă nu a oferit mai multe detalii. Telefonul a fost găsit în mașina persoanei dispărute.

Bărbatul a fost dat în atenţie la toate unităţile de poliţie de pe raza Judeţului Prahova, colaborând şi sprijinind Poliţia Municipiului Tecuci, în vederea depistării acestuia, a precizat IJP Prahova.

„La data de 03.08.2021, în jurul orei 20:00, Poliția Stațiunii Geoagiu a fost sesizată de o femeie din comuna Rapolt cu privire la faptul că fratele său, ŞTEF VASILE CLAUDIU, în vârstă de 43 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu său din oraşul Geoagiu, în data de 02.08.2021 şi nu a mai revenit.

Din verificări, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în seara zilei de 02.08.2021, a fost prezent la un bar din localitate, iar în data de 03.08.2021 nu s-a prezentat la locul de muncă”, a declarat comisar șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Semnalmente: înălțime 1,80 – 1,85 m, greutate circa 90 kg., păr brunet scurt, aproape chel, ochi căprui, fără semne particulare, fără tatuaje. La momentul plecării voluntare, bărbatul purta o pereche de blue-jeans, trei-sfert, un tricou/cămașă în dungi și o pereche de sandale de culoare neagră. Din momentul primirii sesizării, poliţiştii au efectuat activităţi specifice în scopul depistării bărbatului, care a fost dat în urmărire naţională. Poliţiştii continuă activităţile de căutare şi le solicită tuturor celor care deţin informaţii utile anchetei, să apeleze de urgenţă Poliţia la numărul unic 112.

Totul ar fi pornit marți, când acesta a fost martorul unei tragedii care l-a marcat. Colegul său a murit, fiind victima unui accident de muncă. Bărbatul a murit electrocutat pe un stâlp în timpul unei intervenții.

Omul este angajat al unei companii de furnizare a energiei electrice. Bărbatul dat dispărut a fost audiat după decesul colegului său de inspectorii ITM. Ulterior, nu a mai revenit acasă, iar familia nu a mai ştiut nimic de el până miercuri seară când fiul a primit mesajul scris.

Având în vedere ultimul mesaj în care își exprima intenția de a pleca ”în munţi”, echipele Salvamont din Prahova au fost notificate să fie vigilente şi să supravegheze traseele din Bucegi. Potrivit Poliţiei Prahova, fiul gălăţeanului a ajuns la Ploieşti în cursul serii de miercuri şi a ridicat maşina tatălui său.

Familia bărbatului dispărut nu a dorit mediatizarea cazului, motiv pentru care nu au fost făcute publice datele de identificare, semnalmentele şi fotografia acestuia.

Sursa foto INQUAM Sabin Cirstoveanu