A murit Bill Walton

Luni, Bill Walton, distins cu titlul de cel mai valoros jucător (MVP) și dublu campion al NBA (National Basketball Association) din SUA, s-a stins din viață în urma unei lungi bătălii cu cancerul.

La vârsta de 71 de ani, Bill Walton a decedat în prezența familiei sale. Era afectuos numit „Big Red” datorită dimensiunii și nuanței părului său.

După o carieră excepțională la UCLA, Bill Walton și-a început cariera profesionistă câștigând primul său titlu NBA cu Portland Trail Blazers în 1977. Ulterior, a fost numit MVP al ligii în anul următor.

După o perioadă petrecută la Clippers în San Diego și Los Angeles, Bill Walton s-a alăturat echipei Boston Celtics. Aici a obținut al doilea titlu în 1986. Walton a fost înscris în Hall of Fame-ul Naismith Memorial Basketball în 1993 și în Hall of Fame-ul College Basketball în 2006.

Bill Walton
SURSA FOTO: nba.com

Numărul său, 32, a fost retras de UCLA și de echipa Portland Trail Blazers.

După ce și-a depășit handicapul de vorbire la vârsta de 20 de ani, Bill Walton a devenit un prezentator și comentator apreciat pentru meciurile de baschet universitar și NBA, după încheierea carierei sale de jucător.

„Bill Walton a fost o adevărată legendă – un jucător extraordinar, un comentator talentat și o parte vitală a organizației Blazers”, a declarat într-un comunicat echipa de baschet Trail Blazers.

„Dar Bill a fost mult mai mult decât baschet, a fost mai mare decât viața. Personalitatea sa optimistă și vibrantă va fi pentru totdeauna amintită și prețuită, iar organizația noastră, Rip City și toți cei care l-au cunoscut îi vor simți profund lipsa.”

A primit numeroase mesaj de condoleanțe

Kareem Abdul-Jabbar, care a fost coleg cu Walton la UCLA și în NBA, a transmis un mesaj de rămas bun pe platformele de socializare.

„Prietenul meu foarte apropiat, colegul meu Bruin și rival în NBA Bill Walton a murit astăzi. Iar lumea se simte mult mai grea acum”, a scris Abdul-Jabbar. „Pe teren, Bill a fost un jucător feroce, dar în afara terenului nu era fericit decât dacă făcea tot ce putea pentru a-i face fericiți pe toți cei din jurul său. A fost cel mai bun dintre noi”.

Dave Pasch, prezentator la ESPN și vechi coleg de transmisiuni al lui Walton, a adus aminte de zilele petrecute alături de fostul MVP. El a distribuit o imagine pe platformele de socializare.

Bill Walton
SURSA FOTO: britannica.com

Acesta spune că Bill Walton a fost o persoană specială. Iar laudele nu s-au oprit aici. Potrivit lui Dave Pasch, regretatul sportiv a fost o persoană amabilă și autentică.

„Bill a fost o persoană specială, amabilă și autentică. Sunt incredibil de recunoscător pentru prietenia noastră strânsă și pentru timpul pe care l-am petrecut împreună în direct, la cină după meci sau în teepee în curtea sa. Un atlet și un radiodifuzor legendar, dar mai important, o persoană legendară care m-a făcut mereu să zâmbesc”, a declarat Pasch.

Acesta a mai scris pe X că acesta a fost unul dintre cei mai mari jucători de baschet din toate timpurile. Nu în ultimul rând, acesta a fost caracterizat ca fiind.

  • un spirit minunat
  • plin de curiozitate
  • umor
  • și bunătate

„Suntem mai săraci din cauza dispariției sale, iar eu și Michelle trimitem cele mai profunde condoleanțe familiei sale”, a scris el pe X.